Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

EVO GDJE MOŽETE GLEDATI DERBI! Danas se na Gradskom vrtu odlučuje o jesenskom dijelu HNL-a

Autor: Gordan Šojat

Današnji veliki derbi 1 HNL-a gdje se susreću prvi i drugi na tablici odlučit će o jesenskom dijelu prvenstva, a i to će biti prvi sraz Mamića i Bjelice nakon rastanka.

Prijenos utakmice Osijek i Dinamo na Gradskom vrtu kao i uvijek možete pratiti na Arenasport 3 od 15 sati.

Iako su jedan i drugi sastav ponešto oslabljeni zbog korona virusa oba trenera ne traže alibi u takvom razvoju situacije a prije utakmice su izjavili:

“Očekujemo s nestrpljenjem i veseljem ovu posljednju fazu polusezone prije Nove godine. Pakleni ritam, imamo devet vrlo teških utakmica, kako europskih, tako i domaćih, međutim mi se fokusiramo na prvu sljedeću. Nemamo optimalnu pripremu za tu utakmicu, ali stalno ponavljam da je to naša realnost nakon reprezentativnih pauza. Moramo se tome prilagoditi, zahtjevi ostaju uvijek isti. Dinamo želi osvojiti naslov prvaka, želi pobjeđivati i tako ćemo ući u ovu utakmicu”, izjavio je Mamić dok je Bjelica rekao:

“Jedva čekamo utakmicu, igra prvi protiv drugog, u ovom trenutku dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Dinamo je pun kvalitete i to pokazuje u hrvatskom prvenstvu i u Europi. Svjesni smo toga, ali isto tako znamo i našu snagu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i vjerujemo da možemo biti na visokom nivou, kakav smo pokazali u zadnjih dva mjeseca, gdje smo pobjeđivali svoje protivnike, osim u ovoj zadnjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, a i tamo smo bili blizu pobjede. Najvažnije je kako će moja momčad odigrati, bez obzira tko je s druge strane.”

“Najlakše bi bilo u tražiti alibi u koronavirusu. Prilagodili smo vremenu u kojem živimo, iako ne znaš tko će sutra biti na treningu. Nama je najvažnije da na terenu imamo jedanaest zdravih igrača spremnih da daju maksimum, te još njih nekoliko na klupi koji mogu pomoći ekipi. Ionako ne možete napraviti osam zamjena, nego samo pet, a toliko će ih biti zdravih i željnih da pobijede”, izjavio je Bjelica pred sraz s modrima.

Mogući sastavi.




Osijek: Ivušić, Grgić, Škorić, Majstorović, Talys, Kleinheisler, Žaper, Pilj, Bohar, Mierez i Bočkaj.

Dinamo: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Lauritsen, Leovac, Jakić, Kastrati, Ademi, Ivanušec, Oršić i Gavranović.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.