Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

EVO GDJE GLEDATI DANAŠNJI DERBI HNL-a! Može li Primorac brzinski izvući Hajduk iz gliba ili će Osijek postati jedini takmac plavima?

Autor: Gordan Šojat

Današnji susret po mnogu čemu je specifičan i dati će odgovore na mnoga pitanja u ovoj sezoni HNL-a.

Hajduk i Osijek će danas od 17:05 na Poljudu uz prijenos na Arena sport 3 odigrati derbi koji bi mogao odrediti sezonu jednima i drugima.

Bjelica danas dolazi u Split s mogućnošću da izjednači rekord od 6 pobjeda na početku sezone Stanka Mršića, a u kakvu je formu doveo Osječane nekako imamo osjećaj kako je to izvedivo.

Sadašnji trener Osijeka je tada u sezoni 200/01 bio igrač i važan kotač te najuspješnije momčadi grada s Drave u HNL-u.

Niska ne poraženosti od 5 utakmica i očiti Bjeličin perfekcionizam daju za pravo Osječanima da se nadaju pobjedi i onda eventualnom kiksu Dinama koji bi ih doveo u mogućnost napada na prvo mjesto.

Osijek je danas blagi favorit u srazu sa Splićanima koji kao da kopiraju Barcelonu po trzavicama koje potresaju klub.

Na Hajdukovu klupu zasjeo je prekaljeni trener Boro Primorac koji ima impozantnu karijeru a sigurno će donijeti dašak iskustva mladićima s Poljuda.




Sam Boro o sebi kaže:

“Bio sam već prvi trener, kada sam trenirao Zidanea, Burruchagu, mogu i Caktaša. Kad igraš tada ne razmišljaš o tome da postaneš trener, samo ti je da odradiš utakmicu i dobiješ, odeš na večeru, pogledaš Jugoplastiku.”, malo nostalgično će Primorac.

Ipak mora se priznati kako on dobro poznaje momčad pa je bio i logično rješenje što i sam kaže: “Ja sam došao u Hajduk stvoriti dobre igrače i trenere. Mislim da to možemo. Ja to imam, samo su još mladi, Bradarić, Škaričić i to mi je želja u duže vrijeme. Kako ja znam ekipu jer sam često gledao i treninge, mislim da neke stvari mogu popraviti brže nego drugi. Želja mi je da Hajduk počne igrati bolje i pobjeđivati.”




Ono što je uočio kod igrača je mentalna nestabilnost pošto imaju loše rezultate a problem je što su bolji na treningu nego na utakmici kaže Boro i dodaje: “Vrlo je važno ne razmišljati o situaciji. Vjerujem u igrače, znam ih, počet ćemo s istom momčadi, ja vjerujem da su bolji nego što su igrali u zadnje vrijeme. Imali su na treningu što čuti, ima stvari koje treba popraviti, ponekad treba i podviknuti.”

Znači Primorac ide sa istim sastavom na Osijek ne želeći raditi tektonske poremećaje u već onako uzdrmanoj svlačionici.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.