Screenshot/YouTube

EVO GDJE GLEDATI BABIĆA U NOVOM SPEKTAKLU ‘Sljedeće godine sam svjetski prvak!’

Autor: Dnevno

Alen Babić polako i sigurno probija se u svjetsku boksačku elitu. Možda je večeras na meniju još jedan anonimac, ali zato bi sljedeće godine mogao dobiti – veliku priliku.

Naš 31-godišnjak (9-0) borit će se protiv Francuza Davida Spilmonta (30, 11-7-1) gdje će ‘Savage’ tražiti jubilarnu desetu pobjedu u karijeri na priredbi koju predvode Joseph Parker i Derek Chisora.

Ujedno je to i četvrti Babićev nastup ove godine u kojem će ganjati desetu profesionalnu pobjedu u karijeri, a koju bi iduće godine trebao čekati i lov na WBC titulu bridger kategorije.

Zadnja neozbiljna borba

“Najavljujem da je ovo moja posljednja neozbiljna borba.”, rekao je Alen i dodaje:

“Nakon toga idemo po titulu u bridgeru. Ja sam trećerangiran, Oscar Rivas je prvak, idem po njega i njegov pojas. Želim biti svjetski prvak. Čudno mi je to izgovoriti, jer nitko i dalje ne vjeruje u mene, ali ja uvijek vjerujem u sebe i mislim da ću biti svjetski prvak iduće godine. Nakon toga vraćam se u tešku kategoriju i želim postati prvakom i u toj kategoriji”, rekao je za Matchroom Boxing.

Glavni dio priredbe kreće u 19 sati, a meč Alena Babića možete pogledati na DAZN-u.

Screenshot/YouTube

No, nije jedini Hrvat u akciji. Roberto Soldić (26, 19-3) i Mamed Khalidov (41, 35-7) predvodit će “KSW 65” priredbu u Gliwicama, a u ulog u tom meču bit će pojas prvaka srednje kategorije! ‘RoboCop’ će biti veliki favorit za pobjedu protiv KSW-ove legende koja se bori u najjačoj europskoj MMA organizaciji od njezinih samih početaka.




Soldić ulazi u borbu s šest uzastopnih pobjeda, dok je Khalidov u listopadu 2020. fantastičnim nokautom protiv Scotta Askhama prekinuo niz od tri uzastopna poraza.Oba borca su uspješno zadovoljili propisanu kilažu (-83,91 kg).

KSW 65 priredba započinje u 18 sati, a na rasporedu je ukupno 10 borbi. Soldićev meč kao glavna borba večeri ujedno je i posljednji na rasporedu, a možete ga gledati na KSW TV-u.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.