Photo: Profimedia

EUROPSKI VICEPRVACI NA KOLJENIMA: City odigrao jedno poluvrijeme, bilo mu je dovoljno!

Autor: I.K.

PSG je doživio veliki udarac u borbi za plasman u finale Lige prvaka drugu sezonu u nizu. Aktualni europski doprvaci su u prvoj utakmici polufinala na svojem Parku prinčeva s 2:1 izgubili od Manchester Cityja, s odlukom u drugom poluvremenu u kojem su gosti zabili oba gola.

PSG je poveo zaslugom svojeg kapetana Marquinhosa u 15. minuti. Za City je izjednačio njegov kapetan, Belgijac Kevin de Bruyne (64′), a pobjedu je osigurao Riyad Mahrez (71′) golom iz slobodnog udarca.

Uzvratna utakmica igra se za šest dana, u utorak u Manchesteru.

PSG – Manchester City 1:2

90’+4 – Završena je utakmica u Parizu, gosti iz Manchestera slavili su s 2:1!

88′ – Phil Foden probao je dokrajčiti PSG trećim golom, Navas je to obranio.

87′ – Zaiskrilo je nakon starta De Bruynea na gležanj protivnika nakon kojeg je Belgijac dobio žuti karton. Nije bilo provjere snimke je li to možda bilo za crveni.

86′ – Teško drugo poluvrijeme PSG-a postalo je još teže zbog Gueyea, europski doprvaci su u velikim problemima u borbi za novo finale Lige prvaka.




77′ – Kakav užas! Idrissa Gueye je brutalnim startom ušao u gležanj Ilkaya Gundogana, a za to je zasluženo dobio crveni karton jer sudac Brych nije ni mogao pokazati ništa drugo.

Start Gueyea za isključenje pogledajte ovdje.

71′ – Mahrez je poslao loptu kroz šuplji PSG-ov živi zid, Navas je zakasnio na loptu – i gosti imaju velikih 2:1 na Parku prinčeva!




Gol pogledajte ovdje.

71′ – GOOOOLLL!!! Man City vodi, Riyad Mahrez zabio je iz slobodnog udarca!

64′ – Kapetan gostiju iz Manchestera je udarcem izvan 16-erca koji je više izgledao kao ubacivanje prema suigračima sasvim iznenadio Keylora Navasa. Na Navasovo čuđenje, lopta je završila u mreži, City ima veliki gol u Parizu!

Gol pogledajte ovdje.

64′ – GOOOOLLL!!! Kevin de Bruyne zabio je za 1:1!

61′ – Kevin de Bruyne pokazao je kvalitetu atraktivnim pokušajem škaricama. Bilo je lijepo, nije bilo učinkovito, završilo je izvan okvira gola.

56′ – Na drugoj strani, Kylian Mbappe pokazao je koliko mu malo prostora treba da bude opasan. Sjajnom minijaturom kojom je zaljuljao protivnika izborio se za prostor u 16-ercu, ubacio je prema Verrattiju, ali na žalost domaćina, Verratti je bio malo prekratak u pokušaju da zahvati loptu.

54′ – City se probio u drugom poluvremenu, traju njegovi napadi.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta utakmice u Parizu.

45′ – Završeno je prvo poluvrijeme s puno tempa i dosta prijetnji, pogotovo pred golom Cityja.

42′ – Evo i sjajne šanse za City – pucao je Phil Foden, bilo je jako, ali ne toliko precizno da bi svladalo Keylora Navasa! Ovo je bilo opasno, nije puno nedostajalo do 1:1!

41′ – PSG je tražio penal nakon kontakta u duelu u kojem je bio Neymar. Prosvjedi domaćih nisu dali ploda, sudac Brych ostao je nijem.

40′ – Neymar je ležao nakon pada na ruku, ali čini se da nije ništa ozbiljnije iako je grimasa na njegovu licu bila bolna.

34′ – Na jednu Cityjevu prijetnju u kaznenom prostoru protivničke momčadi, PSG odgovara s dvije ili tri. U 16-ercu gostiju ima puno prostora, momčad Pepa Guardiole može biti sretna što Parižani za sada to nisu iskoristili i bolje.

32′ – Foden je ušao u 16-erac PSG-a i nabacio je do Mahreza, ali šansa gostiju propala je nakon što Mahrez nije dobro zahvatio loptu. Domaći su uspjeli raščistiti opasnost.

28′ – Neymar je ubacivanjem iz kuta pronašao Paredesa, skoro se dogodio još jedan PSG-ov gol nakon kornera, ali na sreću gostiju Paredes je pucao malo pokraj gola. Nova odlična šansa!

21′ – Evo i opasnosti na drugoj strani! Bernardo Silva odlično je utrčao na loptu u 16-ercu, pucao je u bliži kut, ali taj kut je iz blizine odlično pokrio Keylor Navas – ostaje 1:0 za PSG!

15′ – GOOOOLLL!!! PSG-ov stoper i kapetan Marquinhos pokazao je koliko zna biti opasan i u protivničkom 16-ercu – zabio je glavom nakon kornera, domaći vode!

Gol pogledajte ovdje.

13′ – PSG ponovno prijeti, Ederson je u bloku izvukao gostujući City!

3′ – Neymar je na kraju brze akcije domaćih probao svladati Edersona. Golman Man Cityja bio je siguran.

1′ – Počela je utakmica u Parizu!

Sastav PSG-a:
Navas – Bakker, Kimpembe, Marquinhos, Florenzi – Paredes, Gueye – Verratti – Neymar, Di Maria – Mbappe.

Sastav Manchester Cityja:
Ederson – Joao Cancelo, Ruben Dias, Stones, Walker – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Foden, Bernardo Silva, Mahrez.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.