Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO! POSTOJI TAJNI PLAN ZA SPAS MAMIĆEVOG HNS-a

Autor:

Hrvatski nogometni savez zaslužuje korjenite promjene, a ove koje se sad pripremaju su tek obično glumatanje, kao u nekom provincijskom kazalištu

Nema samo u politici izbornog inžinjeringa, svjedočiti ćemo uskoro ovoj pojavi i u nogometu, konkretno u izboru predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Aktulni predsjednik Davor Šuker, vele upućeni, praktički je već bivši. I teško se miri s time…

Kao glavna oporba pojavljuje se Dario Šimić, dugogodišnji reprezentativac, predsjednik Nogometnog sindikata, poduzetnik, hvastajući se podrškom bivših nogometnih reprezentativaca. Ne svih, ali imena Pletikose, Jurića, Stanića, Vlaovića daju mu samopouzdanje. Ne, i velike šanse.

Jer, da se Šimić na izbornoj Skupštini u proljeće bori samo sa Šukerom šanse bi mu bile znatno bolje. K tome, Šimić bi imao sjajne šanse da je MOST ostao u vladi s HDZ-om, ovako mu se broje u promilima. Već je sve bilo u dogovoru s ministrima MOST-a za zavjeru protiv Šukera, no sve je propalo Plenkovićevim odrješitim eliminiranjem Orepića i kolega s ministarskih pozicija.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zato je jasno, Pojavio se i treći kandidat, nogometno-politički. Marijan Kustić, član HDZ-a koji je predsjednik NS Ličko-senjske županije. I saborski je zastupnik vladajuće stranke.

Zbog novog Zakona o sportu Kustić je stavio svoje mjesto u Izvršnom odboru HNS-a u mirovanju, no čim je bio u tom tijelu sve je posve bjelodano. Ne ulazi se u Izvršni odbor HNS-a slučajno, tamo nema neistomišljenika.

Podržava ga svesrdno i prvi čovjek Rijeke Damir Mišković, nemojte misliti ni slučajno da ga neće pogurati i siva eminencija hrvatskog nogometa, Zdravko Mamić.

Uostalom, svjedočili smo glasinama da je baš Zdravko Mamić pomogao financirati Kustićevu izbornu kampanju.

”U našem nogometu Zdravko Mamić ima utjecaj koliko želi u kojem trenutku. Kad ne želi prepušta događaje stihiji, kad ima planove sve pomno pripremi”, kaže nam upućeni Ćiro Blažević.

”Sve se njega pita”! Dodaje Blažević.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Inžinjering je jasan. Šuker pada, ne dolazi Šimić nego Kustić.

Javnost bi trebala biti zadovoljna, jer Šuker ju je toliko puta iritirao, ali u utjecaju u našem nogometnom Savezu neće biti nikakve promjene. Naprotiv, zacementirati će se utjecaj istih ljudi kao i prošlih desetak godina. Čista kozmetika, ništa drugo.

Da bi sve dobilo na dramatičnosti izbor za predsjednika Saveza predstavio bi se kao nekakav sukob Damira Miškovića i Zdravka Mamića. Pa, tko želi progutati tu udicu neka proguta.

Hrvatski nogometni savez zaslužuje korjenite promjene, a ove koje se sad pripremaju su tek obično glumatanje, kao u nekom provincijskom kazalištu. Čak su akteri i loši glumci.

Pojednostavimo stvari. Sve će biti pripremljeno za predsjedavanje Marijana Kustića. Osim ako Šuker ne dođe s nekakvim adutom, sponzorskim ugovorom ili promjenom ponašanja, u što je teško vjerovati. Dario Šimić sad je u teškoj situacij. Kustić je postao prvi favorit!

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.