DVA PUTA POBIJEDILI AJAX U PRVENSTVU: Savez ih ipak ostavio bez Lige prvaka!

Autor: J.V.H.

Nizozemski nogometni prvoligaš AZ Alkmaar zatražio je od Europske nogometne federacije (UEFA) poništenje odluke Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) kojom je Ajaxu dodijeljeno mjesto koje vodi izravno u natjecanje po grupama Lige prvaka sljedeće sezone.

AZ i Ajax su prekid dočekali bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice, a pri tome je Ajax imao za osam golova bolju razliku pogodaka, dok je AZ imao bolji međusobni omjer s obzirom na to da je u oba sraza bio bolji od momčadi iz Amsterdama. Na svome je terenu Alkmaar bio bolji 1:0, a u gostima su svladali Ajax na Johan Cruijff ArenI s 2:0.

“Razlika pogodaka nije objektivan kriterij” poručili su iz AZ -a. Iz KNVB-a su poručili kako nemaju namjeru promijeniti odluku.

“Mjesta u europskim kupovima sljedeće sezone odlučili smo na temelju tri kriterija: transparentnosti, objektivnosti i sportske sposobnost. Držimo se ljestvice, a Ajax je broj jedan,” poručili su iz KNVB-a.

Po njima bi AZ trebao u kvalifikacije Lige prvaka dok će Feyenoord, PSV i Willem II biti predstavnici u idućoj sezoni Europske lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore




JE LI OVO DINAMOVA FORMULA ZA USPJEH? Jovićević otkrio svoju trenersku strategiju. ‘Ja sam kradljivac ideja’




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.