Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Drama u borbi za drugo mjesto: Lokomotiva teško kiksala protiv Gorice!

Autor: N.M/Dnevno

U susretu 35. kola Prve HNL Lokomotiva i Gorica su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 1-1 (1-0).

Lokomotiva je povela u 10. minuti golom Budimira, a na 1-1 poravnao je Mudrinski u 61. Domaći je sastav bio bolji u prvom poluvremenu te je vrlo brzo i poveo, Karačić je ubacio s desnog boka na drugu vratnicu gdje je Budimir nadskočio svog čuvara Mora i glavom pogodio suparničku mrežu. Isti je igrač 20-ak minuta potom poslao još jednu loptu iza leđa Kahline udarcem sa 16 metara, ali je nakon pregleda snimke glavni sudac Zebec procijenio kako je asisntent Jakić bio u zaleđu i pokrivao pogled vrataru Gorice.

U nastavku je Gorica bila bolji suparnik i izjednačila preko Mudrinskog nakon lijepe akcije Čabraje i Hamada u 61. minuti. U 77. minuti Lovrić je sjajnim udarcem sa 20-ak metara zatresao gredu, u 85. minuti i Mudrinski je ponovno zatresao mrežu, ali iz zaleđa, a u 90. minuti Kolinger je u svom kaznenom prostoru srušio Mudrinskog, no sudac Zebec nije pokazao na bijelu točku za goste.

Ovim remijem Lokomotiva je propustila zasjesti na drugo mjesto koje na kraju prvenstva vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, sada je treća sa 62 boda, koliko ima i drugi Osijek, a u posljednjem kolu sastat će se upravo Osijek i Lokmotiva u izravnom dvoboju za tu poziciju. No, u slučaju neodlučenog rezultata u prednosti će biti Osijek jer je u dosadašnja tri međusobna ogleda ovih suparnika ostvario dvije pobjede. U borbu za drugo mjesto može se umiješati i Rijeka ukoliko kasnije večeras svlada Hajduk na Poljudu, zatim i u posljednjem kolu Istru 1961, a usto Osijek i Lokomotiva moraju remizirati.

Gorica je i s ovim bodom ostala šesta sa 48 bodova, devet manje od petog Hajduka, a 10 više od sedmog Slavena Belupa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore




Hajduk predstavio novi dres i dobio novu desetku: ‘Caktaš sad ima veliku konkurenciju’




Autor:N.M/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.