FOTO: NBA.com

DRAMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Grčka ispala, Antetokounmpo i družina nezadovoljni suđenjem

Autor: Mario Lacković

Grčka košarkaška reprezentacija nije se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u košarci koje se održava u Kini. Iako su porazili Češku sa 84:77, to nije bilo dovoljno da bi se plasirali dalje jer im je trebala pobjeda od od 12 ili više koševa razlike. Najbolji strijelac kod Grčke je bio Nick Calathes sa 27 poena, dok je Češku redvodio Bohačik sa 25.

Ono što je podiglo prašinu je isključenje aktualnog MVP-a NBA lige Giannisa Antetokounmpoa pet minuta prije kraja utakmice. Dobio je osobnu pogrešku zbog prekršaja u napadu. Izbornik Grčke Thannasis Skourtopoulos žalio se na suđenje, jer smatra kako suci su dopuštali grubu igru na Giannisu i Nicku Calathesu.

“Giannis je došao na Svjetskog prvenstvo kako bi nam pomogao. Svaki dan je ginuo na terenu, ne samo tijekom utakmicom. Na kraju nije dobio poštovanje koje je zaslužio. Ovdje mislim na dva prekršaja u napadu koji su mu svirani, treći i peti. Ne može se to svirati takvom igraču, nevjerojatno. Calathes je još bolji primjer. Čovjek je igrao 37 minuta, u svakom napadu je imao loptu. Koliko je prekršaja dobio? Jedan! Može li netko objasniti to? Čovjek koji je cijelu utakmicu išao u prodore. Dvaput su ga faulirali na polaganju, suci nisu ništa svirali. Giannisa su vukli barem 25 puta na ovom prvenstvu.”




FOTO:Yahoo!sports

Savez se odlučio žaliti na suce i delegate utakmice, nadajući se da će biti potjerani kao i u slučaju Litve protiv Francuske.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.