Photo: Dino Stanin/PIXSELL

DONNA VEKIĆ IZGUBILA: Amerikanka u dva seta izbacila našu tenisačicu s turnira

Autor: GIŠ

Jedini preostali hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Donna Vekić, nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Australian Opena. Bolja od nje u osmini finala bila je Amerikanka Jennifer Brady (6-1, 7-5).

Našoj predstavnici u prvih pola sata ništa nije polazilo za reketom, te je Brady s dva breaka došla do 5-0 i ubrzo je završila set s lakih 6-1. Vekić je u ovom setu, ali i u meču imala previše neforsiranih pogrešaka da bi uspjela izvući osminu finala na svoju stranu.

U drugome setu Donna je izgledala bolje, ali je vjerojatno i ozljeda lista utjecala na njenu igru, a koliko ju je to smetalo najbolje pokazuje kako je zatražila i medical time out tijekom meča.

Vekić se dobro držala i čak uzvratila jedan break, ali u sljedećem servis gemu Brady je napala agresivnim reternima i tu je Vekić popustila i na kraju izgubila 7-5.

Iako je svaki poraz bolan ovo je Donni veliki poticaj za nastavak sezone, a i sami plasman u osminu finala je njen drugi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima uz prošlogodišnje polufinale na US Openu.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.