Photo: Profimedia

ĐOKOVIĆEVI ISPADI BIJESA! Novak ponovno pokazao kako teško kontrolira temperament

Autor: Gordan Šojat

Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Rimu a tijekom polufinalnog dvoboja ponovno je ima izljeve “temperamenta” na terenu.

U jednom trenutku pri kraju prvog seta kada je Đoković oduzeo servis protivniku za 7:5. Srbin se okrenuo svojem stožeru gdje sjedi i Goran Ivanišević te se zaderao: “Šta odigraj? Šta odigraj? Šta je to jeb***? Šta mi pričaš, šta odigraj? Odigraj, jeb**”, vikao je  Đoković očito nezadovoljan nekom sugestijom.

Još od US Opena gdje je imao isto takve ispade na terenu Đoković ne može kontrolirati svoj “temperament”, no na sreću u Rimu barem ne distribuira loptice prema sudcima ali lomi rekete kao u četvrtfinalnom dvoboju protiv Dominika Köpfera.

“Nije to ni prvi niti zadnji reket koji sam slomio. Nije da to želim raditi, ali ponekad se dogodi. Pretpostavljam da se tako oslobodim bijesa. Svjestan sam da to baš nije najbolja poruka, pogotovo mladim tenisačima koji me gledaju.”, rekao je Đoković koji je dodao da radi na mentalnom zdravlju kako bi mogao kontrolirati emocije.

Đokovićev protivnik u današnjem finalu bit će Argentinac Diego Schwartzman, a u slučaju pobjede Đoković će se izdvojiti sam na prvom mjestu ljestvice svih vremena po broju osvojenih turnira iz serije Masters 1000, trenutačno on i Španjolac Rafael Nadal dijele prvo mjesto s po 35 naslova.

Đokovićevu raspravu s trenerima možete pogledati OVDJE.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.