Photo: Profimedia

ĐOKOVIĆEV BIVŠI TRENER NA SUDU: Prijeti mu sedam godina zatvora!

Autor: I.K.

Boris Becker, njemački teniski velikan i nekadašnji trener Novaka Đokovića, s kojim je radio od 2013. do ’16., u problemima je sa zakonom. Becker je ovog tjedna morao na sud u Londonu, gdje živi, a razlog su optužbe da je izbjegavao držati se svih uvjeta iz osobnog bankrota koji je proglasio prije tri godine. Utvrdi li se da je kriv, mogao bi biti kažnjen sa sedam godina zavora.

Prije nego je proglasio bankrot, 52-godišnji Nijemac trebao je detaljno navesti sve podatke o svojoj imovini, ali istražitelji su razotkrili da se toga nije držao. Becker u razdoblju od svibnja do lipnja 2017. nije prijavio dio novca i nekretnina u svojem vlasništvu, što je dovelo do čak 19 točaka optužnice zbog kojih se našao na sudu.

Becker je odbacio sve što mu se stavlja na teret, uključujući i skrivanje podataka o dva bankovna računa. Za sada se ne zna kako će se Nijemac braniti bude li suđenja, a novo saslušanje čeka ga za mjesec dana.

Njemačkom teniskom velikanu ovo nije prvi slučaj da je optužen za prikrivanje novca i druge imovine. Prije 18 godina je zbog utaje poreza bio osuđen na dvije godine uvjetne zatvorske kazne, a morao je platiti i ukupno 500.000 eura kazne.

Nijemac je u bogatoj igračkoj karijeri osvojio šest naslova na Grand Slam turnirima, uključujući tri na travi Wimbledona. Kao Đokovićev trener pomogao je Srbinu u dolasku do šest Grand Slam titula.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.