Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

DOK CIBONA ISPADA IZ ABA LIGE! Otjerani Markota poručuje: Većeg cibonaša od mene tamo nema!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dočim će Cibona zacijelo ispasti iz regionalne ABA košarkaške lige, jer  ovome trenutku je praktički na posljednjoj poziciji ljestvice, klub se još uvijek trese nakon okršaja trenera  Vlade Jovanovića i Damira Markote. Već prva utakmica nakon tog incidenta bila je iznova debakl,,,

U susretu 24. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je poražena u Laktašima od vodeće Igokee s 80-88. Igokea je vodila praktički cijelu utakmicu, a posljednju četvrtinu je ušla s vodstvom od 11 koševa razlike (64-53).  Igokea vodi na ljestvici s 42 boda, Crvena zvezda, Mornar i Budućnost imaju po 39 bodova. Zadar je deveti s 31 bodom, koliko ima i Split na 10. mjestu. Cibona drži 12. mjesto s 29 bodova, koliko ima i Krka.

Vlada Jelić, srpski trener koji je prije nekoliko  mjeseci aterirao u Zagreb bio je u ovoj svađi   izbor uprave Cibone. Jer, Damir Markota nije tkogod u hrvatskoj košarci, napose u Ciboni. Za koju je igrao u pet navrata, u međuvremenu je bio i po europskim i NBA klubovima, ali i u klubovima koje je prerastao.  Svađa između njega i Jelića bila je ozbiljna i  tvrda… Sam, ipak, u razgovoru za Sportske novosti kaže:

“Iz mog kuta gledanja, bilo je to nešto što se događa u svakoj svlačionici, nešto normalno kad gubiš u poluvremenu. Duga mi je karijera, vjerujte da sam svjedočio i puno gorim situacijama od ove. Kad si s nekim neprekidno šest mjeseci, po šest, sedam, osam sati dnevno, sasvim je normalno da ponekad stvari puknu i, kažem, prema svojem iskustvu, to nije ništa neobično. Bilo je takvih situacija jako puno”.

Markota je onima koji su ga otjerali poručio:

“Znam samo jedno, većeg cibonaša u klubu od mene tamo nema! Ja sam ono dijete koje je stiglo iz Švedske, radio tu godinama u omladinskom pogonu, isti sam onaj koji je donio u klub veliku odštetu kad je odlazio u NBA. Ma, ne bih tu komentirao puno stvari, ali ponavljam, većeg cibonaša od mene tamo nema. Možemo sad postaviti i pitanje i zašto se rješavaju igrača kojima je Cibona sve, jer ja nisam prvi takav slučaj, zašto u klubu više nema igrača iz starijih generacija. Klub očito ima svoju verziju i svoj put. Zašto su stali iz trenera, ne znam. Dogovorili smo se da je tako najbolje. Trener je trener, igrač je igrač. Znam samo da većeg cibonaša od mene nema”.  Želim dečkima puno zdravlja, puno sreće, ostao je uzak roster, ali mladi imaju veliki broj utakmica u kojima mogu iskoristiti šansu koja im se ne pruža baš svaki dan. Nadam se da ćemo na kraju sezone svi skupa veseliti, proslaviti naslov”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.