Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Dodig u polufinalu Roland Garrosa! Hrvatski as ne posustaje, nastavlja se serija s Amerikancem

Autor: Ivor Krapac

Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek osigurali su nastup u polufinalu muških parova na Roland Garrosu! Hrvatsko-američki par je u četvrtfinalu sa 7:6(6), 5:7, 6:4 slavio protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza, za nastavak serije na pariškom Grand Slam turniru na kojem je Ivan već bio pobjednik u ovoj konkurenciji.

Ranije u karijeri, 38-godišnji hrvatski adut iz Međugorja slavio je 2015. kada je igrao s Brazilcem Marcelom Melom. Na Roland Garrosu ima i dva naslova u mješovitim parovima, 2018. i ’19., oba s Latishom Chan s Kineskog Tajpeha.

Dodig je s Krajicekom došao korak do drugog uzastopnog pariškog finala nakon što su lani na zemlji Roland Garrosa na završnoj prepreci izgubili od Marcela Arevala i Jean-Juliena Rojera. Suparnici u napadu na još jedno finale bit će im Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos, a upravo od njih dvojice bili su jači u prošlogodišnjem polufinalu pariškog Grand Slam turnira.




U dolasku do još jednog polufinala, Ivan i američki tenisač slavili su pobjedu u napetom meču u kojem je s druge strane mreže bio dvostruki pobjednik Roland Garrosa. Kevin Krawietz je u muškim parovima odlazio do kraja 2019. i ’20. u suradnji sa sunarodnjakom Andreasom Miesom, a sada je zaustavljen na četvrtfinalnoj prepreci s drugim njemačkim partnerom.

Za ulazak u polufinale, Dodig i Krajicek su protiv Krawietza i Puetza imali težak posao u prvom setu, u kojem su spasili i jednu set-loptu, na servisu kod zaostatka od 6:5 u ‘tie-breaku’. Drugi set pripao je Nijemcima, a u trećem se presudnim pokazao ‘break’ do kojeg je hrvatsko-američki par došao u prvom gemu.

Ivan i Amerikanac su do kraja zadržali prednost bez puno problema, a slijedi im napad na novo finale na pariškim zemljanim terenima.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.