Photo: Andre Chaco/Fotoarena/Guliverimage

DODIG NAKON DRAME POKORIO MONTE CARLO! Kakav tjedan za sjajnog Hrvata, a u finišu totalna ludnica

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatski tenisač Ivan Dodig odličnim mečom osvojio je u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom ATP turnir u Monte Carlu. Rođenom Međugorcu je to 21. trofej u karijeri.

Nakon tri odigrana seta Dodig i Krajicek svladali su u finalu Romaina Arneodoa i Sama Weissborna rezultatom 2:1 (6:0, 4:6, 14:12) i u stilu zaključili ovaj uspješan tjedan.

Hrvatsko-američka kombinacija je bila odlična u prvom setu, a zatim su u drugom propustili 4 break lopte te na kraju izgubili set.  Odlučujući set otišao je u tie break i tamo Dodig i Krajicek spašavaju 2 meč lopte i uzimaju titulu.

Velika karijera

Dodigu je ovo druga titula ove godine, a 21. ukupno u parovima. Jedan je od najboljih igrača parova unazad 10 godina, a trenutno je 9. igrač svijeta u parovima, ali od slijedećeg tjedna će biti bolji.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Tennis TV (@tennistv)

Ovo mu je šesti naslov na Masters 1000 turnirima. Ovim je rezultatom skočio na peto mjesto ATP liste u paru te je sad naš najbolje rangirani igrač u ovoj konkurenciji.




Podsjetimo, Pavić i Mektić ispali su u drugom kolu.  Ovo je zagrijavanje za drugi Grand slam sezone, Roland Garros kojeg je Dodig tri puta osvojio. Dva puta u miješanim i jednom u muškim parovima.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.