Foto: Goran Mehkek CROPIX

DINAMU NASLOV I JUNIORSKOG PRVAKA HRVATSKE! Osijek nije imao šanse, pirova pobjeda Hajduka

Autor: Gordan Ivan Šojat

Zadnjim kolom juniorskog prvenstva hrvatske u nogometu u subotu, dobili smo novog prvaka države, koji je kao i kod seniora Dinamo iz Zagreba.

Dinamo i Hajduk ovu sezonu vodili su mrtvu utrku za prvaka, ali su igrače Hajduka ipak izmorili nastupi u Ligi prvaka pa su popustili u prvenstvu i dozvolili Dinamu da ih prestigne na tablici.

U današnjim susretima Dinamo je ugostio Osijek, dok je Hajduk bio u Zaprešiću, gdje su igrali protiv Inkera, ali ‘Modri’ nisu ništa prepustili slučaju.

Dominacija Dinama

Osijek je došao u Zagreb pokazati dobru igru, kao kada su srušili Hajduk u zaostaloj utakmici i time otvorili put Dinamu prema naslovu, ali ‘Modri’ mladići sve su već riješili u prvom poluvremenu.

Dinamo je poveo već u 10 minuti, kada je Šakota krasno s lijeve strane pogodio suprotne rašlje. Na 2:0 povisio je Topić u 16 minuti, kada je skrenuo u gol sjajnu asistenciju Vrbančića, da bi minutu kasnije na 2:1 smanjio Blaženović.

Ipak juniori Dinama u 20 minuti opet odlaze na dva gola razlike, nakon što je nakon ubacivanja glavom pogodio Cvetko i tim rezultatom otišlo se na odmor.




Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Za to vrijeme u Zaprešiću Hajduk je došao u vodstvo u 21 minuti, kada je za goste zabio Marin Ćalušić, a na 2:0 protiv Inkera povisio je prekrasnim udarcem Šimun Hrgović u 39 minuti susreta, što je bio i rezultat poluvremena.

Pirova pobjeda Hajduka

Druga poluvremena bila su obilježena potpunom dominacijom Dinama nad Osijekom i Hajduka nad Inkerom, ali napadači su teže nalazili put do mreže suparnika.




Ipak Dinamo je premoć u drugom poluvremenu uspio okruniti u 81 minuti golom Topića, kojem je to bio drugi gol na utakmici i 21. gol u sezoni.

Dinamo je pobijedio Osijek 4:1, dok je Inter izgubio od Hajduka 0:2, čime su juniori Modrih potvrdili naslov prvaka.

Po završetku 90-te minute juniori Dinama počeli su slaviti naslov prvaka, dok su igrači Hajduka ostvarili pirovu pobjedu protiv Inkera i prvenstvo završili kao drugoplasirania momčad.

Foto: Goran Mehkek CROPIX

 

 

 

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.