Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

‘DINAMO TO SMO MI’ PONOVNO NAPAO: ‘Stop pljački Dinama’

Autor: I.K.

Udruga ‘Dinamo to smo mi’ poslala je novo priopćenje u kojem je istaknula nezadovoljstvo potezima vodstva Dinama. U priopćenju za javnost, ‘Dinamo to smo mi’ tvrdi da je klub već godinama obiteljsko poduzeće umjesto da bude udruga građana, dodajući da se iz kluba već dugo uzima kako se god može i hoće.

‘Dinamo to smo mi’ dodaje da se bori za demokratske procese u klubu, ističući da je bez toga došlo do nepravomoćnih presuda i pravomoćnih optužnica.

‘Dinamo to smo mi’ tvrdi i da su tu brojne istrage zbog pranja novca kluba, uz dodatak da su saznali kako se nastavlja pljačka za koju tvrde da se događa.

‘Svjedoci smo medijskih napisa kako jedan član uprave zapošljava svog brata i stavlja ga na mjesto direktora tvrtke, dok predsjednica Uprave svog navodnog partnera stavlja na drugo rukovodeće mjesto iako je dotični ovršen sudskom odlukom od strane istog kluba’, dodaje Udruga ‘Dinamo to smo mi’ u svojem priopćenju.

‘Ono što nas posebno smeta je, u najmanju ruku, iznošenje neistine oko obnove stadiona Maksimir. Dinamo je 24.12.2020. godine objavio kako je uložio preko 13 milijuna kuna te su naveli točan popis radova. Nigdje se ne spominje uređenje skladišta ili ureda pod istočnom tribinom, koja je proglašena neuporabljivom nakon potresa. Očito da je netko namjerno uređivao istočnu tribinu i da se to zatajilo, što baca veliku sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona’, ističe se u priopćenju.

‘Dinamo to smo mi’ najavljuje da će prijaviti slučaj koji spominje tijelima koja su nadležna, uz dodatak da su prijavili i nepravilnosti zapažene ranije.

‘Razne su institucije pogodovale da se događaju ovakve stvari s Dinamom. DORH je još 2011. godine dobio prijavu i sve dokaze da je klub oštećen, a danas smo doznali da su je čak provodile iste osobe pa vjera u sustav svakim danom opada. Kao i uvijek do sada, sve je stavljeno pod tepih. Novac se cijelo vrijeme na različite načine izvlačio iz Dinama’, dodaje ‘Dinamo to smo mi’ u priopćenju.




‘Baš zato rješenje svih Dinamovih problema vidimo unutar samog kluba. Ovakve se stvari nikada ne bi dogodile da su članovi na izborima izabrali predsjednika kluba i Nadzorni odbor. Želimo novi statut koji će biti usklađen sa zakonom o udrugama i gdje će svaki član moći glasati za predsjednika ili nadzorni odbor koji se brine da klub poštuje svoj statut i zakone Republike Hrvatske. U današnjoj situaciji nelegalni i nelegitimni predstavnici koji se međusobno biraju samo klimaju glavom te donose štetne odluke za Dinamo pod pokroviteljstvom politike i institucija’, zaključuje se u priopćenju.

‘Dinamo to smo mi’ je svoju poruku zaključio riječima: ‘STOP PLJAČKI DINAMA!’




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.