Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO SUOČEN S UPITNICIMA: Puno toga ovisit će o raspletu jednog problema

Autor: I.K.

Nakon reprezentativne stanke i dolaska samo do boda u Šibeniku u nastavku prvenstva, Dinamo se okrenuo pripremi za prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige. Kako je tjedan išao dalje, zagrijavanje za Villarreal postajalo je sve ozbiljnije, a dok se čeka utakmica, Damir Krznar neće imati lak posao u odabiru početnog sastava koji će u 21 sat istrčati na Maksimir.

Takvo stanje stvari diktiraju ozljede koje prate Krznara i momčad već neko vrijeme.

Petković je glavni upitnik

Dok se čeka početak, s njime stiže i odgovor na pitanje o trenutnom statusu Brune Petkovića. Kako je ozlijeđen i Mario Gavranović, ta nepoznanica je osobito bitna za Dinamo.

Petković nije bio na raspolaganju u Šibeniku, još uvijek je oporavljenik, a o njegovoj dostupnosti ovisit će i odabir igrača u napadu.

S obzirom na to da je Petković još uvijek nedovoljno spreman, među opcijama koje se spominju izdvaja se mogućnost da Mislav Oršić ovom prilikom bude u vrhu napada kao najistureniji Dinamov igrač. No, spominje se i opcija da od početka u napadu igra Iyayi Atiemwen, koji je ove sezone nekoliko puta donosio Dinamu impuls ulazeći s klupe.

Rasplet pitanja o Petkovićevoj spremnosti diktira kako će Dinamo izgledati u napadu.

Najavljujući utakmicu, Krznar je rekao da bi Petković poslije samo dva odrađena treninga mogao biti na raspolaganju samo za 15-20 minuta na terenu. Je li se skrivalo pravo stanje ili je doista tako, otkrit će objava sastava.




Gvardiol se već vratio

U zadnjoj liniji, najviše pažnje privlači povratnik Joško Gvardiol. Poslije stanke zbog ozljede zbog koje, između ostalog, nije bio s U21 hrvatskom reprezentacijom na putu do četvrtfinala Europskog prvenstva, Gvardiol se vratio u sastav, ali u Šibeniku nije ulazio s klupe.

Protiv Villarreala bi mogao biti na terenu. Koliko puno može s obzirom na to da je stanka trajala nešto više od mjesec dana, trebat će odrediti Krznar ovisno o tome što je Gvardiol pokazivao na treninzima i što liječnici imaju za reći o njegovom trenutnom stanju.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.