Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

DINAMO RADI ČUDA, NA TRONU EUROPE: Brojke pokazuju da su Modri nikad bolji, a jedna stvar se posebno izdvaja

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Dinamo miruje, ali zapravo – ne miruje. Analizira se učinjeno u prvom dijelu i statistika je uistinu impresivna.

Dakle, čudesan posao odradili su dinamovci u protekla dva mjeseca na svim natjecateljskim poljima. Naime, osvojili su Superkup i plasirali se u skupinu Lige prvaka, u njoj u početna dva kola osvojili tri boda i razbuktali nadu oko novog europskog prezimljavanja.

Ali HNL je zato posebna priča. Ne da zasad stalni ritam igranja dvije utakmice tjedno nije usporio dinamovce, već kao da im je dao dodatno ubrzanje.

Dinamo je odličan

Od 30 mogućih bodova u početnih deset kola Modri su osvojili 28, te s tih 93 posto učinkovitosti stvorili prednost koja će konkurentima, prije svih onom glavnom, splitskom Hajduku, najvjerojatnije biti nedostižna.

I ne samo to, treba upozoriti na još jedan podatak. Nijedna momčad u elitnim razredima europskih nacionalnih liga koje se igraju u kalendarskoj godini nije na rujansku reprezentativnu pauzu otišla s većom prednošću nad pratiteljima od Dinama.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dakle, nema na cijelom Starom kontinentu momčadi koja u svojem prvenstvu toliko dominira u odnosu na ostale.

Čak 11 bodova viška uspjela je Čačićeva momčad stvoriti nad drugoplasiranim Hajdukom i trećeplasiranim Slavenom Belupom, što, doduše, i nije potpuno čista slika jer Splićani imaju utakmicu manje, još moraju odraditi zaostali dvoboj s Goricom.




Dakle, Hrvatska nogometna liga to ne pamti. U ljeto 2007. Dinamo je nakon deset kola imao sedam bodova više od Rijeke i Zadra, a dvije godine kasnije postavio je aktualni rekord s osam bodova viška u odnosu na Cibaliju.

Da Hajduk nije odgodio dvoboj s Velikogoričanima, možda bi vrh ljestvice bodovno i sada izgledao identično.

U svakom slučaju, velik posao odradili su nogometaši Dinama koje još čeka dosta uzbudljiva posla do pauze tijekom Svjetskog prvenstva, bit će tu još puno uzbuđenja…




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.