Foto: Damir Krajac / CROPIX

DINAMO NE ODUSTAJE, NOVI NAPAD NA VELIKOG STRIJELCA! Pripremili milijune eura, a to nije sve

Autor: Ivor Krapac

Dinamo je u potrazi za pojačanjima u sljedećoj sezoni i dalje zagrijan za dovođenje efikasnog strijelca iz susjedstva, slovenskog napadača Žana Vipotnika, a kako bi u tome uspjeli, zagrebački Plavi morat će se isprsiti novčanim iznosom koji nije mali.

Kako tvrdi Sportklub, ponuda s Maksimira je već stigla. U igri je iznos od 3,5 milijuna eura, ali tu su i dvojica igrača zagrebačkih Plavih koji bi otišli u Maribor, sadašnji Vipotnikov klub. U Sloveniju bi išli Luka Menalo i Mario Ćuže, od kojih je prvi sadašnji prvotimac Dinama, a drugi je već naviknut na posudbe.

Ćuže je trenutno u Zrinjskom, dok je ranije iz Dinama bio posuđivan Istri, Lokomotivi i ukrajinskom Dnipru.

Menalo već bio u Sloveniji

Dođe li do dogovora, za jednog od dvojice dinamovaca iz ove ponude stigao bi povratak u Sloveniju. Luka Menalo ondje je već bio na posudbi iz Dinama u ljubljansku Olimpiju u sezoni 2019./20., a tada je imao 12 golova i osam asistencija u 38 nastupa u svim natjecanjima.

U slučaju Vipotnika, Dinamu je zapeo za oko ponajprije zbog odličnog ovosezonskog učinka u koji je ugradio čak 23 gola u 36 odigranih utakmica u svim natjecanjima u dresu Maribora, a ima i jednu asistenciju. Slovenski napadač pritom je i jako mlad igrač. U ožujku je proslavio 21. rođendan, a s obzirom na to, najbolje što može dati bi tek trebalo doći.

Foto:Pavel Mikheyev/Guliverimage

Vipotnika je nedavno u akciji gledao Dario Šimić, Dinamov član Uprave koji pod sobom drži sportski sektor u klubu, a u igri za njegovo dovođenje iz Maribora spominjali su se i drugi klubovi.

Svoj interes iskazala je Crvena zvezda, kako su pisali mediji u Srbiji. U igri je bio i interes u Njemačkoj, sa spominjanjem Hoffenheima, Stuttgarta i Borussije Moenchengladbach u borbi za dovođenje mladog slovenskog napadača.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.