DINAMO KAO RODITELJ: Devet klubova u HNL-u dobiti će pola mlijuna kuna

Autor:

Uefa će idućih dana nacionalnim savezima distribuirati četiri posto od ukupnih prihoda Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2018/19. sa svrhom solidarnosti za razvoj mladih. To je uobičajena distribucija sredstava, koja se dijeli uvijek po istom principu i u istu svrhu.

To je sve zasluga Dinama koji je poršle sezone igrao Europsku Ligu te je na temelju toga Savezu omogućena cifra od 559.121 euro. Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige koji imaju ustrojenu omladinsku školu, a zadržava pravo i distribuirati drugačije (može donijeti odluku o distribuciji i na niželigaške klubove, o čemu mora obavijestiti Uefu).

Na ovu povlasticu nema pravo klub koji se natjecao u Europi, tako da iako je Dinamo omogućio taj novac, on od njega neće vidjeti ni lipu jer je namiren od samog natjecanja. Ako naš savez odluči podijeliti sredstva samo na devet klubova Prve HNL, svaki će dobiti 62.124,56 eura ili oko 460.000 kuna.

Velika je to financijska injekcija koju je dala UEFA, a dobro će doći našim klubovima kako bi lakše izdržali sezonu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.