Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk u sjajnom derbiju srušio prvaka na Maksimiru!

Autor: dnevno

Dinamo: Hajduk 2:3 (Ivanušec 13., Oršić 61./Čuić 30., 81. og Theophile)

KRAJ

86′ GOOOOOOL! Kakva utakmica. Hajduk sad vodi. Nakon ubačaja Krekovića i gužve, autogol je zabio večeras izrazito nesigurni Theophile. 

81.min

Hajduk je ponovno izjednačio. Čuić ponovo zabio. Nakon ubačaja na drugu vratnicu obrana Dinama je zaspala, Caktaš je dobio skok i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je Čuić bio sam kao duh i s dva metra samo glavom zakucao u mrežu.

73.min

Domaćin se povukao i prepustio inicijativu Splićanima. Hajduk je imao dva pokušaja, preko Čoline i Caktaša, no daleko je to od one igre iz prvog dijela susreta.




61.min.

Dinamo je poveo s igračem manje. Mislav Oršić je ušao u igru i postao pravi jocker Zorana Mamića. A Juranović postaje tragičar Hajduka -skrivio je i drugi pogodak.

55.min




Hajduk je bolje otvorio nastavak, ali nema izglednih prilika. Na Maksimiru je službeno 1967 gledatelja.

45 (+ 5) min.

Kraj prvog poluvremena. U sudačkoj nadoknadi Dinamo je ostao s igračem manje. Isključen je Amer Gojak.

43.min

Nakon izjednačenja je Hajduk daleko bolji protivnik, a najbliže vodstvu bili su u 43. minuti kad je vratar Dinama obranio šut Mije Caktaša sa četiri metra!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

30.min

Hajduk je izjednačio, strijelac je u 30. minuti bio mladi Mario Čuić! Svladao je Livakovićem udarcem s 12-13 metara.

23.min

Deset minuta poslije Hajduk je promašio jedanaestereac. Pogriješio je i kapetan Dinama – Arijan Ademi igrao je rukom u svom šesnaesteru, a nakon provjere kod VAR-a Bebek je dosudio najstrožu kaznu. No, Caktaš je poslao loptu preko grede.

13. min

Početak utakmice pripao je Dinamu, a u 13. minuti modri su stigli u vodstvo pogotkom Ivanušeca. Nakon ubačaja Stojanovića hajdukov kapetan Juranović je pokušao spustiti loptu za vratara prsima, ali to je učinio nespretno. Pogrešku je iskoristio Ivanušec i iz blizine poentirao pored nemoćnog Posavca.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

***

U posljednjoj utakmici 34. kola HNL-a igra se najveći hrvatski derbi, na Maksimiru će snage odmjeriti Dinamo i Hajduk.

Oba kluba su u katastrofalnoj formi. Dinamo je nakon stanke zbog koronakrize igrao toliko loše da je dotadašnji trener Igor Jovičević nakon sedam utakmica postao bivši. S druge strane, Hajduk se serijom poraza posve kompromitirao da je sada već posve izvjesno da je izgubio šanse za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dinamo i Hajduk sreli su se tri put ove sezone. Prvi derbi pripao je Hajduku, bilo je 1:0 na Poljudu, potom je na Maksimiru bilo neodlučeno (1:1), a u posljednjem dvoboju u Splitu slavio je Dinamo s 2:0.

Poznati su i sastavi:

DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Moubandje – Moro, Gojak, Ademi, Ivanušec, Kadzior – Kulenović.

HAJDUK: Posavec – Juranović, Dimitrov, Vušković, Čolina – Jurić, Čuić – Jradi, Caktaš, Jairo – Eduok.

Dinamo igra bez ozlijeđenih Petkovića, Leovca i kartoniranog Gvardiola, a Mamić je na klupu poslao reprezentativca Mislava Oršića.

Glavni sudac derbija je Ivan Bebek.

 

 

 

 

Dinamov reprezentativac večeras igra svoj zadnji derbi: Emisari Fiorentine stižu po njega u Maksimir

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.