DERBI DANA: Barcelona će pustiti Interu da pobijedi?

Autor: J.V.H.

Večeras se u zadnjem kolu ovogodišnje Lige prvaka u Milanu sastaju domaći Inter i Barcelona. Od izvlačenja skupina do do danas vrijeme kao da je proletjelo. Pratili smo Dinamo koji je pet minuta živio osminu finala Lige prvaka da bi primio tri laka pogotka protiv Šahtara. Sutra će klub iz Zagreba pokušati izboriti nastavak natjecanja u Europi.

No već večeras nas očekuje zanimljiva situacija u grupi F. Tu se u Borussiji sastaje domaća momčad sa Slaviom iz Praga, a u drugom susretu skupine Barcelona će igrati u Milanu protiv Intera.

Katalonci su osigurali prvo mjesto a Česi su beznadno posljednji, pa će se prava bitka za nastavak natjecanja u Ligi prvaka voditi između Intera  i Borussije. Klubovi su poravnati sa sedam bodova ali Inter je uspješniji u međusobnim susretima, tako da ukoliko poslije 6. kola završe natjecanje s istim brojem bodova, Inter ostaje u Ligi prvaka a Borussija odlazi u Europsku ligu.

Susret je zanimljiv i zbog toga što u Interu igra naš Marcelo Brozović, a u Barcelonu formu brusi Ivan Rakitić, koji je zbog spleta različitih okolnosti dobio priliku zaigrati u početnoj postavi u nekoliko prošlih susreta.

Jedni tvrde da je njegova pojava u prvo momčadi omogućena izostankom Arthura zbog bizarne “ozljede”, ili bolje rečeno, zdravstvenog stanja, koje je uzrokovano intimnim druženjem s ljepšim spolom u Brazilčevo slobodno vrijeme.

Mekša struja tvrdi da je Rakitić u momčadi zbog prodaje koja mu slijedi u prijelaznom periodu, pa da klub iz Španjolske ne bi nudio baš mačka u vreći, odlučili su ga dovesti u kakvo stanje optimalne forme kako bi i trgovina bila uspješnija.

Čelnici Barcelone pregovarali su upravo s Interom koji bi mogao biti slijedeća Ivanova destinacija, a ukoliko se večeras nađe u prvoj postavi, imat će priliku impresionirati potencijalnog poslodavca. Ne bi to bilo loše za Ivana jer tu je već epski Broz , a kroz Inter su već prošli Ivan Perišić i Mateo Kovačić.




Velverde je iz sastava odlučio izostaviti Lea Messija, Gerarda Piquea, Sergia Roberta a zbog ozljede neće nastupiti spomenuti Arthur, Alba i Semedo. Savršena prilika za našeg Rakitića ali i za Inter koji bi pobjedom osigurao nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Borussia Dortmund vrlo će vjerojatno doći do pobjede protiv Slavije, tako da za prolaz Interu igra samo pobjeda protiv Barcelone.

Sumnja je teška, ali zanimljiva i ne nemoguća. U vremenu u kojem se sve vrti oko novca dva kluba (Barcelona i Inter)  dogovaraju kupoprodaju jednog igrača – praktički suradnju, i to u trenutku njihovog međusobnog sraza u Ligi prvaka koji jednoj momčadi može donijeti nastavak natjecanja i gomilu novca, koji onda, može završiti i u ugovoru igrača. Zašto ne? Ako je nelegalno, nije i neizvedivo. A nogomet je odavno više od sporta.




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.