Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Buntić u policiji, bivši reprezentativac morao je tamo hitno iz samo jednog razloga

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nekadašnji hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić danas se javio u policijsku postaju u Ljubuškom po prvi put nakon što je prijavljen za zlostavljanje svoje supruge.

Općinski sud u Ljubuškom odredio je Buntiću da se mora svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara.


Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Suđenje

Županijsko tužiteljstvo traži da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Podsjetimo, Buntić je bio uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja – automatske puške, zolje i streljivo.

Na sudu je zaposlena njegova majka. Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

Facebook/Klara Buntić

“S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, priopćili su.

Nadalje, Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev. Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

(VIDEO) Ovakve hit scene može nam ponuditi samo Kup: ‘Nemoj pucat, dodaj mu’, a onda senzacija
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.