Danas je košarkaški Mozart prije 27 godina odigrao svoju posljednju utakmicu u životu!

Autor: Dnevno/N.M.

Teški su ovi dani u godini svake godine za hrvatsku košarku. No uvijek je tako kad se moramo prisjetiti preranog i tragičnog odlaska košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića.

Hrvatska košarkaška reprezentacija na današnji je dan prije 27. godina u poljskom Wroclawu izgubila od Slovenije 94:90. Bila bi to jedna sasvim obična, rezultatski potpuno nebitna utakmica,  jer njome su završile kvalifikacije za Eurobasket 1993., na koji se Hrvatska već  ranije plasirala. No utakmica je nažalost ušla u povijest po tome što je bila posljednja koju je odigrao Dražen Petrović.

Dražen nije ni morao igrati utakmicu u Wroclawu,  no njemu je mjesto uvijek bilo na parketu, uz suigrače, koje nije želio napustiti. Uvijek je bio primjer kapetana i vođe. Utrpao je 30 koševa, baš na toj utakmici sa susjedima Slovencima prošao je granicu od 1000 koševa u reprezentativnom dresu. Posljednja dva koša ubacio je s linije slobodnih bacanja.

Reprezentacija je prespavala u Wroclawu, a ujutro se zaputila za Frankfurt, odakle je avionom otputovala natrag u Hrvatsku. No među putnicima i sa svojim suigračima nije bilo Dražena, koji je u posljednji trenutak odlučio krenuti automobilom s tadašnjom djevojkom Klarom Szalatny.

Ona se na autocesti zabila u kamion u maglovitom jutru i lošim vremenskim uvjetima koji su vladali na cesti. Ona je preživjela, ali naša košarkaška ikona i kapetan, koji je spavao na suvozačkom sjedalu, više se nikad nije probudila a Hrvatska je tog lipnja 1993. godine ostala u šoku i nevjerici zbog tragičnog odlaska Dražena Petrovića.

ŽIVOT LETI KAPETANE: Danas bi Dražen Petrović slavio 55. rođendan




 

Autor:Dnevno/N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.