screenshot/ Youtube

‘DANAS DIŽEMO ZASTAVU S POZNATOM ŠAHOVNICOM!’ Gradonačelnik New Yorka navukao hrvatski dres: Pokazao poštovanje pred cijelim svijetom

Autor: Ivan Lukač

U New Yorku se danas obilježava 30. obljetnica otvaranja hrvatskog konzulata te 31 godina od uspostave diplomatskih odnosa između SAD-a i Republike Hrvatske.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams je tom prigodom proglasio Dan hrvatske baštine, a oduševio je sve kada se pojavio u dresu naše nogometne reprezentacije.

On je tako u “kockicama” tom prilikom poželio dobrodošlicu američkim Hrvatima i podignuo hrvatsku zastavu. Zatim je vrlo lijepo govorio o našoj domovini.

Lijepe riječi

“Veza između New Yorka i naše hrvatske zajednice snažna je kao i uvijek. Znamo da je New York City Zagreb Amerike. Najveća hrvatska populacija u Americi je upravo ovdje” započeo je.

 

Zatim je dodao: “I znam koliko je ta zemlja lijepa jer sam prije mnogo godina bio tamo i gledao prekrasnu obalu, upoznao drage ljude.” Za kraj je još dodao:




“Danas podižemo zastavu s poznatom šahovnicom uz našu američku zastavu. Kao saveznici, poštujemo duboko prijateljstvo između Hrvatske i SAD-a, vrijednosti demokracije i slobode koje zajedno dijelimo. Poštujemo i zahvaljujemo tisućama Hrvata u SAD-u koji su pomogli oblikovati i izgraditi ovaj veličanstveni grad.”

Na samoj svečanosti bila je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ovo je još jedan dokaz da su sportaši naši najbolji promotori jer nije slučajno da baš taj dres predstavlja Hrvatsku u svijetu.

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.