Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

DALMACIJA IZABRALA NAJBOLJE SPORTAŠE: Nagrađeni Modrić i Livaja te najveći talent Hajduka

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Iza nas je uspješna godina koja je na samom kraju donijela broncu sa Svjetskog prvenstva u Katru. Dalmacija je večeras birala svoje najbolje sportaše, a među njima je bilo i Vatrenih.

Glasali su čitatelji i stručni žiriji Slobodne Dalmacije,  a za najboljeg sportaša izabran je Marko Livaja: “Čast mi je biti pored ovih sportaša. Želim svima još uspješniju godinu. Ovo je poticaj i meni i vama. Vjerujem da ćemo donijeti još bolje rezultate u Split i Dalmaciju.”

Najvećom nadom proglašen je Luka Vušković,  mladi Hajdukov stoper kojeg je htio i PSG: “Nastavim li dobro trenirati i raditi, nadam se da ću uskoro debitirati. Godina je bila sjajna, nadam se da će ih biti još” rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Modrić među dobitnicima

U kategoriji “Dalmatinac u svijetu” slavio je Luka Modrić.  Nagradu umjesto njega preuzeo predsjednik HNS-a Marijan Kustić: “Zahvaljujem u Lukino ime, u ime Saveza također. Čestitam i Slobodnoj Dalmaciji 80. rođendan. Nedavno smo se vratili iz Australije gdje smo obišli naše ljude i nogometaše, družili se s djecom. Vjerujem da se i tamo kriju talenti za reprezentaciju, kao što je i naš Luka Vušković ovdje.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Marko Livaja (@livajamarko)

Za najbolju ekipu proglašena je ženska nogometna ekipa Splita koja je uzela duplu krunu dok je u muškoj konkurenciji slavila vaterpolska momčad dubrovačkog Juga.




“Bila je ovo uspješna godina, nadam se da će ih biti još puno. Hvala Slobodnoj Dalmaciji, žiriju i čitateljima, te mojim kolegama iz Marjana” poručila je sportašica godine sjajna Lena Stojković koja je postala svjetska i europska prvakinja.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.