Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

DALIĆ ODUŠEVIO GESTOM: Odrekao se potpore HOO-a koja iznosi preko 20 tisuća kuna mjesečno!

Autor: J.V.H.

Razvojni programi HOO-a u kojima su trenutačno 411 sportaš i sportašica te 92 trenera obilježili su 36. sjednicu Vijeća HOO-a, održanu u Zagrebu pod predsjedanjem predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, prenose Sportske novosti.

Na sjednici su prihvaćeni programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2019. godinu s realiziranim prihodom od 99,75 posto ili 162,7 milijuna kuna te izmijenjeni prijedlog financijskog plana za olimpijsku 2020. godinu s umanjenim iznosom za 1,4 milijuna kuna (na sadašnjih 193,9 milijuna kuna).

Među 11 vrhunskih trenera nema nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je još prošle godine zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program. Dalić je ostao dosljedan sam sebi, odrekavši se tog statusa s kojim bi od 1. siječnja ove godine imao pravo na 24.000 kuna mjesečno u bruto iznosu.

U Razvojnom programu III (mlađi seniori i seniorke) ukupno su 92 korisnika, od kojih čak 79 sa stopostotnim korištenjem programskih sredstava.

U Razvojnom programu I (kadetski uzrast) od 1. siječnja 2020. godine ukupno su 72 korisnika, od kojih je gotovo polovica (35) novouvrštenih.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.