Foto: Igor Soban/PIXSELL

DALIĆ NAJAVIO NOVE UTAKMICE: ‘Favoriti smo kvalifikacija, od toga ne bježimo’

Autor: I.K.

Hrvatska će uskoro započeti svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Izabranici Zlatka Dalića će na početku borbe za SP tražiti bodove u Sloveniji, 24. ožujka protiv domaće reprezentacije u Ljubljani, a do kraja mjeseca na rasporedu su i domaće utakmice protiv Cipra (27.3.) i Malte (30.3.), obje na Rujevici u Rijeci.

Dalić je objavio popis igrača na koje računa, a opisao je i zbog čega je odlučio uputiti pozive igračima koji su na tom popisu.

Tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV, hrvatski izbornik istaknuo je da veliki dobitak za reprezentaciju dolazi s povratkom Šime Vrsaljka kojeg dugo nije bilo zbog ozljede. Dalić se nada da će Vrsaljko u svojem Atletico Madridu zdrav i spreman dočekati utakmice potkraj ožujka.

Izbornik je kazao da je na popisu pozvanih sve najbolje što Hrvatska može okupiti, s iznimkom ozlijeđenog Marka Roga i igrača iz mlade reprezentacije koje je prepustio Igoru Bišćanu. Među njima, Dalić je spomenuo Joška Gvardiola, Domagoja Bradarića, Bornu Sosu, Nikolu Moru i Luku Ivanušeca.

Najavljujući početak kvalifikacija, izbornik je istaknuo da neće biti lako igrati u ubrzanom ritmu zbog toga što je nogometni kalendar morao biti promijenjen zbog koronavirusa. To ne smatra dobrim ni za koga, ali zna što se očekuje od Hrvatske.

‘Mi smo favoriti ove skupine i od toga ne bježimo’, rekao je Dalić o grupi u kojoj će, osim Slovenije, Cipra i Malte, suparnici biti i Rusija i Slovačka.

Dalić se dotaknuo i početka kvalifikacija, ističući da će utakmica u Sloveniji biti najzahtjevnija od prve tri. Hrvatska će ići na reprezentaciju koju s klupe predvodi Matjaž Kek. Na terenu, jaki aduti Slovenaca trebali bi biti Atleticov golman Jan Oblak i Atalantin napadač Josip Iličić.




‘Slovenija je jako dobra reprezentacija. Ima sjajnog izbornika koji nas poznaje jako dobro’, rekao je Dalić, dodajući da ni hrvatskim reprezentativcima ni Slovencima neće biti jednostavno s obzirom na to da će se igrati već dva dana nakon okupljanja.

Ipak, bez obzira na poštovanje prema protivniku, hrvatski izbornik kazao je da će Hrvatska biti favorit u utakmici u Ljubljani.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.