DAGESTANAC OSTAVIO SVIJET U NEVJERICI: Želiš biti najbolji, pobijedi divovsku uralsku kozu!

Autor: J.V.H.

Legendarni prvak UFC organizacije u lakoj kategoriji, Dagestanac Khabib Nurmagomedov “patentirao” je trenažni stil koji objedinjuje boravak u prirodi s hrvanjem svega što mu tijekom boravka izađe na megdan.

Borac je stekao kultni status nakon što je svjetlo dana ugledao video njegovo hrvanja s medvjedom dok je još bio dječak.

 

Sada je još jedan Dagestanac i član Khabibovog tima odlučio primijeniti slična načela u svojoj pripremu na pohod na pero laku UFC diviziju.

Jedan od trenutačno najzanimljivijih UFC boraca sunarodnjak je prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova, Zabit Magomedsharipov.

Zabitu je pošlo za rukom u ruralnom Dagestanu pronaći kozu koja mu pomaže u usavršavanju njegovih borilačkih tehnika, i to ne bilo kakvu, već gorostasnu uralsku kozu, baš kao što je nekoć njegov kolega Khabib pronašao medvjeda.




Veličina rogova na životinji je enormna, i zaista možemo samo sanjati što bi se s borcem dogodilo da je koza u njemu vidjela pravu prijetnju.

 

Hrvanje je u Dagestanu način život, borba im je u krvi, a kroz borilačku vještinu dječaci stječu i moralne smjernice.

 

Crnogorski MMA borac Savo Lazić dao je možda i ponajbolje pojašnjenje razine na kojoj se nalaze dagestanski hrvači. Lazić je na gostovanju u Podcast Inkubatoru iznio jednu zanimljivu i naglašenu primjedbu u kojoj kaže da “tamo i koze znaju single leg“,  da bi približio koliko su tamošnji hrvači iznad svih ostalih hrvača u svijetu.

 

UMIROVLJENI AMERIČKI SPECIJALAC ZADIVLJEN MMA BORCEM: ‘Ulazi im u glave’

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.