Screenshot/YouTube

Čudo od djeteta (14) izabralo je Hrvatsku, a sve je prelomila teška obiteljska tragedija

Autor: Dnevno GIŠ

U hrvatske klubove rijetko kada dolaze igrači iz inozemstva u mlađim kategorijama, ali kada se to dogodi oni postaju prava bomba od igrača u seniorskoj konkurenciji pa tko može zaboraviti velikog Eduarda da Silvu, Samira ili Danija Olma.

Ponukani viješću kako je novo ‘čudo od djeteta’ iz Dinama, mladi 14-godišnji Rafael Gomes Cirino zvani Belinho prihvatio poziv HNS-a i odlučio igrati za Hrvatsku, odlučili smo približiti vam novu potencijalnu zvijezdu.

Kako samo ime i nadimak sugerira Belinho je rođen u Brazilu u Rio de Janeiru 2009. godine, a svoje prve nogometne korake napravio je u Vasco de Gami, gdje su odmah prepoznali njegov talent, za koji se pročulo i van Brazila.

Želja za odlaskom

Vijesti o novom Južnoameričkom čudu od djeteta došle su i do menadžera Andyja Bare, vlasnika agencije Niagara Sport Company, koji je poslao svog brata Dennyja da se na licu mjesta uvjeri u kvalitete mladog igrača.

Nakon što ga je Denny Bara vidio na djelu njegova reakcija je bila da takvog nogometaša nikada nije vidio i krenuo je lov na velikog talenta.

Naravno za Belinha već su čuli u Brazilu i opsjedali su ga razni menadžeri, a na razgovoru s dječakovim ocem Misaelom bio mu je predstavljen projekt s Danijem Olmom, no sve je ostalo na tome.
Nažalost u to vrijeme majka mladog nogometaša borila se s teškom bolešću, od koje je nažalost preminula i tada se sve promijenilo u životu Misaela, čija plaća nije bila dostatna za njegovu četveročlanu obitelj.

Dolazak u Hrvatsku
Kako je ispričao Andy Bara, nakon smrti supruge kontaktirao ga je otac Belina Misael i izrazio je želju za dolazak u Hrvatsku, gdje se želio preseliti u potrazi za boljim životom.

Misael Cirino tako je uz pomoć Andyja Bare došao u Hrvatsku, privremeno se zaposlio kao građevinac u Novom Vinodolskom, a nakon nekoliko mjeseci djeca, koja su u Brazilu živjela sa svojim stricem, došla su mu u posjet. Tada je maloga Belinha upisao u nogometni klub u Novom Vinodolskom, da privremeno trenira s njima.

“Nakon što ga je Dinamo vidio na djelu, bili su oduševljeni. Prvi ga je vidio trener Dino Julardžija, koji mi je kazao da se radi o čudu od djeteta. Da vam pokušam dočarati o kakvom je nogometašu riječ, reći ću vam sljedeće: ako Belinho s 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude tako dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada, i to s velikom razlikom!

U tim godištima nitko nije dominirao kao on, to kažu i Dinamovi treneri. Vjerujte mi, on je novi Neymar! On igra s lakoćom, on prolazi trojicu kao da ih nema. Moraš ga faulirati da bi mu uzeo loptu. Ali, naravno, kako će se on razvijati, koliko će narasti, ojačati, mi to u ovom trenutku ne znamo”, ispričao je o Belinhu Andy Bara.

Novi Dudu

Priča mladog Belinha podsjeća na onu Eduarda da Silve, koji je kao 15-godišnjak preselio u Hrvatsku i ostavio velik trag u Dinamu i Vatrenima, a samo ga je teška ozljeda spriječila da ne pokori i Premiership.

Belinho je kao i Dudu odlučio prihvatiti poziv HNS-a i zaigrat će za našu reprezentaciju čim se riješi problem oko papirologije, a dok ne zaigra u kockastom dresu, svi ga mogu doći vidjeti na utakmicama pionira Dinama.

Baš jako cijeni Mamića koji ga je naučio poslu, a sad je s ‘bombom’ zatresao Hrvatsku

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.