Facebook/HAS

ČUDESNA HRVATICA (16) NE PRESTAJE RUŠITI REKORDE: Opet je oduševila, nije ‘oborila’ samo Blanku!

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Još jučer nas je oduševila Zrinka Ljutić koja je sa samo 19 godina dohvatila svoje prvo postolje u karijeri. Danas nas je oduševila mlada Varaždinka Jana Koščak.

Prije dva tjedna skočila je 190 centimetara u vis i oborila 23 godine star rekord Blanke Vlašić. Zatim je dvaput oborila mlađejuniorski rekord u 100 metara prepone i trijumfirala u bacanju kugle od tri kilograma.

To ipak nije kraj za 16-godišnjakinju. Čudesna Jana za vikend je bila najbolja u disciplini skok u dalj, a pritom je postavila novi juniorski i mlađejuniorski rekord Hrvatske. Jana je već držala taj rekord, a sada ga je popravila za dva centimetra i iznosi 6,17 metara.

Treći skok svijeta

Ovo je ujedno i treći najbolji skok ove godine za atletičarku mlađu od 18 godina. Bolje su jedino Angelina Topić iz Srbije, koja je skočila 6,31 metar i Irkinja Ndundi s 6,29 metara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatian Athletics Federation (@hrvatski.atletski.savez)




Jana je sedmobojka, ali očito pokazuje potencijal u svim disciplinama. Još se ne zna planira li odlučiti se za jednu disciplinu ili se posvetiti sedmoboju.

Ne bitno što odlučila možemo reći kako imamo veliku atletsku nadu nakon mnogo vremena. Hrvatski ženski sport čeka svijetla budućnost. Zrinka je već sadašnjost, a Koščak u atletici te Marčinko u tenisu već pokazuju raskoš svog talenta.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.