CRNO TRŽIŠTE RADI: Ulaznice za Hrvatsku na Njuškalu dostigle nevjerojatnu cijenu

Autor: Mario Lacković

Na Njuškalu su se našle ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađarske na Poljudu. Nije to problem, ali cijena i čije su podigle su prašinu u medijima. Naime, netko iz MUP-a ih prodaje za 3500 kuna.

Prodavač je naznačio da ne treba ni OIB i osobna iskaznica. Inao HNS na sve načine pokušava tome stati na kraj, ove sponzorske ulaznice i dalje predstavljaju problem jer kada su jasno naznačene, dodatne provjere nisu potrebne.

FOTO: Njuškalo

HNS je napisao i pravila za ulaz na stadion.

Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica)

“Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak”

Foto: Sasa Buric / CROPIX

“Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.”

“Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.”

HNS je naknadno u prodaju pustio dodatan kontigent ulaznica i koji je, jasno, ekspresno planuo. On je omogućen jer dio ulaznica kupljenih putem interneta nije plaćen u propisanom roku, a dio ulaznica vratili su UEFA i Mađarski nogometni savez. Također, 500 sjedalica ugrađeno je na mjestima gdje su bile iščupane, pa se proširio i maksimalan kapacitet stadiona na kojemu će biti angažirano 500 zaštitara, a sigurnost će osiguravati helikopteri, dronovi, plovila…

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.