Screenshot/Instagram

Čovjek tvrdi da je Dalmacija srpska, a sad je opet na meti

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Kanada se nije proslavila u prijateljskoj utakmici s Japanom, a jedan od smješnijih golova na utakmici posljedica je “nokauta” koji je pretrpio tamošnji vratar Milan Borjan.

Ako ste zaboravili, za Kanadu brani Milan Borjan, bivši golman Crvene zvezde, a koji se rodio 1987. godine u Kninu.


U nekim je intervjuima se znalo spominjati da je rođen u Hrvatskoj, ali on je to spremno negirao – spominjući Krajinu.

Gol koji se vrti

Dodatno je provocirao Hrvate s majicom “Srpska krajina”, čime je privukao pozornost na sebe, a vjerojatno i naklonost kasnije srpske publike, navijača Delija.

Instagram

“Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu”, upitao ga je srpski novinar u starom intervjuu:

“Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”, rekao je Borjan za B92 i to su riječi koje su zapalile sve Hrvate.

Na zalazu karijere

Te 1987. spomenuta “Srpska Krajina” nije mogla ni postojati jer je ona unutar Hrvatske postojala od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o “Velikoj Srbiji”.

Foto: Antonio Balic/CROPIX

“Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati.”, rekao je.

Mamić im se smije, jer ovo što su napravili ne bi niti najgori početnici
Inače, povod ove priče je 1:4 poraz Kanade od Japana u prijateljskoj utakmici, a kapetan Borjan primio je jedan od smješnijih golova u karijeri.

Dobio je udarac u lice i onda je skrenulo loptu u svoju mrežu.

Kako je to bilo, pogledajte ispod teksta…

Autor:Dnevno.hr/P.V.