Foto: Sasa Buric / CROPIX

BORNA ĆORIĆ POBIJEDIO NADALA! Hrvat kreirao senzaciju, a šokirani Rafa ovo nije doživio čak 16 godina

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nevjerojatno, ali istino. Borna Ćorić koji se već mjesecima muči s formom pobijedio je Rafaela Nadala!

Naime, slavio je hrvatski Davis Cup reprezentativac 7:6 (9), 4:6, 6:3 i tako iskoristio činjenicu da je ovo bio njegov – povratnički susret. Rafin povratnički meč, jer nije igrao od četvrtfinala Wimbledona.

Tada je, u polufinalu, predao meč Nicku Kyrgiosu. Susret? Pa bio je to meč koji je prekidala kiša i u kojem je Ćorić ostvario svoju treću pobjedu u petom meču protiv legendarnog Španjolca, rekordera po broju osvojenih Grand Slam naslova (22).

Ćorić voli igrati protiv njega

Zanimljivo je kako je Ćorić jedan od rijetkih igrača na ATP Touru koji ima pozitivan omjer protiv Nadala i kako Španjolac nije izgubio od igrača slabije rangiranog od 150. mjesta na ljestvici od 2006. godine i meča protiv Joachima Johanssona.

Guliver Image

Ćorić je do ovog meča držao 152. mjesto ATP ljestvice. Čini se da mu itekako idu susreti protiv Nadala, Prvi put Ćorić je pobijedio Nadala u Baselu 2014., a drugi put ga je pobijedio upravo u Cincinnatiju 2016.

Zanimljivo, pobijedio ga je na isti datum!

Uglavnom, Hrvat ide dalje, a Ćorićev suparnik u 3. kolu bit će još jedan Španjolac Roberto Bautista Agut, 19. tenisač svijeta. Nadamo se da će ova pobjeda donijeti Borni dosta samopouzdanja za nastavak ove sezone…




Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.