Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ćorić i Čilić izborili drugo kolo Mastersa u Rimu: Marin nije mogao bez drame!

Autor: HINA

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Rimu nakon što je u uvodnom susretu pobijedio Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 6-7 (4), 6-2, 6-4.

Bio je to njihov prvi međusobni susret na Touru, a Čiliću je za pobjedu protiv 54. tenisača svijeta trebalo dva sata i 15 minuta igre.

U prvom setu nije bilo izgubljenih servisa, ali jest propuštenih break lopti.

Bublik je kod 1-1 propustio četiri break lopte, a još četiri kod 5-5, dok je Marin u prvom setu imao samo jednu loptu za obrat i to set loptu, pri vodstvu 5-4. Na koncu je set razriješen u 13. igri. Čilić je poveo 2-0, no 23. godišnji Rus s kazahstanskom putovnicom je izjednačio na 2-2. Kod 4-4 Marin je izgubio servis, a Bublik je potom osvojio dva svoja servisa za 7-4 u prvom setu.

U drugom setu Čilić je zaigrao daleko bolje i sve je bilo gotovo za pola sata. Već u prvoj igri je oduzeo servis suparniku, a pri rezultatu 4-2 i drugi put.

Ključni trenutak trećeg seta dogodio se pri rezultatu 1-1 kada je Čilić iskoristio break loptu, a zatim gem prednosti zadržao do kraja seta i nakon 40 minuta igre dobio treći set rezultatom 6-4.

U idućem kolu Čilića očekuje šesti nositelj Belgijanac David Goffin koji je u prvom kolu bio slobodan.




Do sada su igrali sedam puta, a 29. godišnji Belgijanac ima pobjedu više. Posljednji put igrali su 2019. u Baselu, a slavio je Goffin.

Uspješan start imao je i Borna Ćorić koji je svoj plasman u 2.kolo Mastersa u Rimu osigurao s dva puta po 6:4 protiv Čileanca Garina.

U 2. kolu Ćorića očekuje bolji iz dvoboja između Amerikanca Taylora Fritza, 19. na ATP ljestvici i Talijana Stefana Travaglie, 84, tenisača svijeta.




NIŠTA NOVOG NAKON US OPENA: Donna Vekić zaustavljena u prvom kolu Rima!

 

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.