Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

ĆORIĆ BEZ PUNO ŠANSI, PARIŠKA NADA DOŠLA KRAJU! Hrvat naišao na jačeg, ništa od rezultata karijere

Autor: Ivor Krapac

Borna Ćorić nadao se novom najboljem rezultatu u karijeri na zemlji Roland Garrosa, ali nije išlo, nije bilo dolaska do osmine finala pariškog Grand Slam turnira prvi put na teniskom putu 26-godišnjeg Zagrepčanina. Ćorića je u trećem kolu sa 6:3, 7:6(5), 6:2 svladao Argentinac Tomas Martin Etcheverry, 49. na svijetu, s prolaskom dalje u dvoboju u kojem je hrvatski tenisač uglavnom ganjao rezultatski minus.

U prvom i trećem setu nije bilo previše problema za Etcheverryja, a u drugom je Borna uspio dostići zaostatak od 5:3 i doći do ‘tie-breaka’, s tri spašene set-lopte na servisu kojim se približio na 5:4. ‘Tie-break’ je otišao na Argentinčevu stranu, a u trećem setu nakon toga više nije bilo puno dvojbi kome će pripasti pobjeda.

Ćorić je, tako, ostao na pet nastupa u trećem kolu na zemljanim terenima Roland Garrosa. Prvog dolaska do osmine finala i dalje nema.

Ranije na turniru, 26-godišnji Zagrepčanin došao je do pobjeda nad dvojicom argentinskih protivnika. Slavio je protiv Federica Corije i Pedra Cachina, oba puta nakon više od četiri sata igre, ali treća argentinska prepreka pokazala se previsokom.




Etcheverry je do svoje pobjede došao nakon malo više od tri sata na terenu.

Ćorićevim porazom, Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Roland Garrosu. U ženskom ždrijebu su ranije ispale Donna Vekić i Petra Martić, obje uz poraze u drugom kolu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.