ČITAJ PO VUKU KARADŽIĆU DA TE ‘CEO SVET RAZUME’: Srbi izludili Engleze, ovi se smijali

Autor: Dnevno.hr

Englezi voze lijevom stranom ceste, zato im problem čini vožnja kontinentom gdje svi voze desnom stranom. Australci slijede primjer Engleze, no tako je to kad si bivša kolonija s uvezenom standardima.

Zbog utjecaja koptske pravoslavne crkve u Etiopiji se vrijeme računa prema crkvenom kalendaru nastalom u 16. st.  zbog čega Etiopija zaostaje za ostatkom suvremenog svijeta za čitavih 7 godina.

U Srbiji se od vremena Vuka Karadžića čita kako se piše, ili piše kako se čita, tko će više znati, zbog čega su Englezi ostali zabezeknuti pogledom na “svoja” imena ispisana na semaforu stadiona nazvanog – “Autokomanda”.

Tako kod golmana nisu pogriješili, čitaj kako se piše i obratno, Romeru je sasvim svejedno, no već je McTominay prekršten u Mek Tominaja.

Pobjednički gol nije zabio Martial nego Marsijal. Mars i jal? Ima smisla.

Engleski mediji vrckasti kakvi jesu, napisali su kako je sastav Manchester Uniteda na velikom semaforu izgledao kao popis loše izmišljenih imena s ”Pro Evolution Soccera”.

Sun piše kako je rijetko koji igrač imao sreće da mu prezime ostane netaknuto, a najbizarnijim su nazvali promjenu imena McTominaya.




Harry Maguire je postao –  MEGVAJER,  Phil Jones –  DŽONS, a Marcos Rojo  – ROHO.

Budući da su samo trojica igrača ostala bez većih promjena u imenima, jedan se navijač našalio: “Treba nam osam novih igrača.”

Partizan je u trećem kolu Europske lige u Beogradu dočekao Manchester United, a gosti iz Engleske slavili su s rezultatom 1:0 pogotkom Anthonyja Martiala.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.