Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ĆIRO SE SJEĆA JEDNOG SUSRETA: ‘Tada smo za Diega svi bili mali, samo mu je predsjednik Tuđman bio ravan’

Autor: Ivor Krapac

Sjećanja na veličinu Diega Maradone su brojna. Legendarni Argentinac je tijekom svoje nogometne karijere razveselio mnoge, volio je donositi drugima veselje i kasnije u životu, a njegovog posjeta Zagrebu iz 1994. godine dobro se sjeća i Miroslav Blažević, koji je tada bio u ranoj fazi svojeg uspješnog mandata na klupi hrvatske reprezentacije.

Ćiro je tada bio s Maradonom i tijekom susreta s Franjom Tuđmanom, a te epizode prisjetio se u razgovoru za 24sata.

‘Svi smo mi za Diega te 1994. godine bili mali. Samo mu je predsjednik Tuđman bio ravan kad mu je dao loptu’, rekao je hrvatski trener svih trenera.

‘Pružiš mu ruku, a on te zagrli, takav je čovjek bio Diego Maradona. Tužan sam, otišao je najveći. Ma kakav Messi, kakav Ronaldo, Diego je bio veći od svih, on je mogao ono što nitko drugi nije’, dodao je Ćiro, spominjući i što mu je o Maradoni znao reći Davor Šuker, koji je s argentinskom legendom igrao u Sevilli.

‘Šuker mi je pričao da mu je Maradona u Sevilli rekao: ‘Vidim da si brz i spretan, ti samo trči, samo sprint, a loptu ćeš dobiti. Šefe, bio je okrenut leđima, a uvijek bih dobio loptu’, opisao je Ćiro.

Blažević je s Maradonom bio i dok je 2005. stigao u novi posjet Hrvatskoj i zaigrao je na humanitarnoj utakmici za pomoć domu za nezbrinutu djecu ‘Braća Mažuranić’ u Novom Vinodolskom. Utakmica je bila odigrana u tjednu Novi Classicsa na kojem su u sklopu seniorskog teniskog Toura na okupu bile i teniske legende, a domaći nogometni velikani bili su na terenu s velikim Diegom, s Ćirinom trenerskom rukom s klupe.

‘Igrao je za momčad koju sam ja vodio. Zabijao je kao lud, tada sam rekao da on nema milosti, da ne zna kad je utakmica prijateljska. Govorio kako je ovo najljepši kraj na svijetu, a onda je otišao u Beograd Srbima i rekao isto par dana kasnije. I nama i njima je uzeo po 100.000 maraka’, prisjetio se Blažević uz smijeh.




‘Nahvalio je i nas i Srbe, napravio što je trebao’, dodao je Ćiro, spominjući da je za jednog od svojih susreta s Tuđmanom na želju prvog hrvatskog predsjednika da Vatreni budu svjetski prvaci imao spreman odgovor.

‘Bit ćemo, samo mi kupite Maradonu’, rekao je veliki hrvatski trener u razgovoru za 24sata.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.