Photo: Borna Filic/PIXSELL

ĆIRO NE VJERUJE DA JE DALIĆ TO NAPRAVIO: ‘Ma kako mu je to palo napamet, izbezumio me’!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Legendarni Ćiro Blažević kompetirao je svoju stručnu analizu ‘akcije Grčka’ za naš portal u jednom poprilično uzbudljivom izričaju. Ćiro je, naravno, presretan zbog plasmana, ali našao je poneku zamjerku za izbornika Dalića, svojeg učenika.

“Vidim da ću ja malo morati podučiti tog svog Dalića kako se ponaša. Kakva isprika Kramariću? To lijepo izgleda, ali to nije dobro. Pa, što će se onda unedogled ispričavati svakome igraču kojeg ne stavi. Ne može to tako, razgovarati ćemo. Ali, znajte to, naš odnos je dobar, prvoklasan, prekrasan. Jesmo li se čuli u ova zadnja dva tjedna? Naravno da jesmo”, u dahu nam govori Ćiro Blažević nakon uspješno odrađenih kvalifikacija hrvatske reprezentacije, pothvata kojeg je izveo njegov učenik iz davnog Varteksa, Zlatko Dalić.

“Može ga se opravdati, mlad je trener, tko se više sjeća kakav sam ja bio u njegovim godinama, ha? U prvoj utakmici naša je reprezentacija demonstrirala moć, u drugoj lukavstvo. Kod oba zadatka Dalić je bi ona dobroj razini, osim te isprike, što mu je bilo”?

Kako će to dalje izgledati, imate li svoje pretpostavke?

“Imamo nadarenih kao niti jedna momčad u svijeti. Nitko nema što mi imamo, to sam i Ćaćiću govorio. Nadam se da to Dalić zna, ako ne zna podsjetiti ću ga. Vjerujem da se može do finala, i za Euro u Francuskoj sam to govorio. Ispali smo zbog zatvorene igre golom u 120. minuti protiv kasnijeg prvaka Portugala. To sve govori. Ako se sve napravi kako treba evo nas u finalu, tiče s ei momčadi i logistike i organizacije. Dalić će biti dobar, to je sad jasno. A vidio sam njegove poteze koji ohrabruju”.

Pa, recite, koji su to potezi?

“Ne bježi od angažiranja mladih igrača. Evo, Pašalić, Vlašić, a kad nam dođe još Čorluka u punoj spremi. A jednog čekam, samo njega čekam. Pjacu kad se dovede u red, pa on ih sve može izdriblati. A napadače imamo,svijet ih nema, Mandžo, Krama, Kale, joooj, kad se to razigra sve”…




No, hoće li se Dalić suočavati s problemima, sugestijama, ograničenjima? Znamo kakav je Savez?

“To što su mu napravili s Ladićem hitno treba ispraviti i uvrstiti ga u strućni stožer. Oni su već zajedno radili, dobri su si i to treba tako biti. Sad je Dalić taj koji ima pravo tražiti uvjete i moraju mu se ispuniti zamisli. Njemu će Ladić biti dragocjen, zato ga je i zvao. Samo da se ne ispričava igračima, to me izbezumilo. Mora se naučiti biti strog šef”!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.