Foto: Damjan Tadic / CROPIX

ĆIRO JE JOŠ JEDAN U NIZU VELIKANA KOJI SU OTIŠLI: Tamo gore sada razgovara s Ottom, Jerkovićem, Cicom, Špacom

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Svatko ima svoje mišljenje o Ćiri, ali jedno je sigurno. Ćiro je svoj doktorski rad napisao dva puta, 1982. i 1998. Dva puta je ušao u legendu i ta dva uspjeha vječno će ostati u povijesti hrvatskog nogometa.

Ćiro je već peti hrvatski izbornik koji je preminuo. Prije velikog Ćire preminuli su velikani: Jerković, Ivić, Marković, Poklepović, Barić i legenda te 1982., Cico Kranjčar.

Blažević je na hrvatskoj klupi debitirao 23. ožujka 1994. pobjedom protiv Španjolske sa 2-0 u prijateljskoj utakmici u Valenciji. Ostalo je povijest. Reprezentaciju je ukupno vodio 72 puta ostvarivši 33 pobjede, 24 remija i 15 poraza.

Bronca za povijest

Svatko od tih trenera ima nešto po čemu su zadužili hrvatski nogomet. Jerković je jedan od najboljih napadača koje smo ikad imali, Ivić je možda i najbolji naš trener ikad, Marković je godinama bio predsjednik HNS-a,  Poklepović ikona Hajduka, Barić Cibalije i Dinama, a Cico je ostavio neizbrisiv trag u Dinamu.

Ipak, Ćiro je svojom karizmom ostavio veći trag od svih. Bio je hodajuća energija , čovjek koji je diljem bivše Jugoslavije bio pozant zbog svog fanatizma prema nogometu.

Bio je jedinstven, poseban po svemu, pa i po takvim stvarima, uvijek blizak ljudima. Iskren prema svima, bez dlake na jeziku. Voljeli li ga ili ne Ćiro je zaista najveći trener kojeg smo ikad imali.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.