ĆIRO BLAŽEVIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN: Nema koga nije trenirao, a volio je Tuđmana

Autor: J.V.H.

Trener svih trenera danas puni 85 godina.

Bijeli šal Ćiro Blažević nema koga nije trenirao! Od Vatrenih, Hajduka, kineske, iranske reprezentacije.  Svi ga znaju kao velikog gentelmena i nepopravljivog šarmera ali na trenzima se pretvara u pravog zmaja.

NADIMAK

Prema vlastitoj izjavi nadimak “Ćiro” je dobio po lutku iz predstave nekog trbuhozborca. To se njemu ni njegovim roditeljima nije sviđalo jer je to ime imalo i neko pogrdno značenje. Njegova majka se svakodnevno molila da ga prestanu tako zvati. Odlaskom u Dinamo Zagreb taj nadimak je nakratko zaboravljen. Tamo je dobio nadimak “Blaž”. Međutim ubrzo ga na terenu prepoznaju neki Travničani i počinju mu skandirati, pa je “Blaž” opet postao “Ćiro”.

ANEGDOTA S TUĐMANOM

Jednom je prilikom na upit novinara o pokojnom predsjedniku i utemeljitelju suvremen Republike Hrvatske kazao:

“Tuđman je imao viziju da budem ministar sporta, što sam odmah prihvatio. Sve dok mi jedan mudar čovjek nije rekao: ‘Pa, Ćiro, ti ne znaš ni povijest. Kako bi onda mogao biti ministar.’  Ja sam ga poslušao i javio da nisam zainteresiran. Tuđman je tada izabrao Novosela, a on je znao isto kao i ja. Dakle, pojma nije imao. I ja sam tako ostao nogometni trener.”




Ćiro je najveći uspjeh ostvario u Francuskoj 1998. kada je s reprezentacijom osvojio brončanu medalju pobijedivši u utakmici za treće mjesto nevjerojatno moćnu momčad Nizozemske, čime je na neki način udario trasu ruskom srebru.

Sretan rođendan treneru svih trenera.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 




 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno Sport (@dnevno_sport) on

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.