Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ČERVAR IZBJEGAO NOVINARE: Hrvoje Horvat pričao o nadama rukometaša, veli da ‘nada još postoji!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Na obaveznoj konferenciji za novinare, između utakmica, nije se pojavio hrvatski izbornik (u ostavci) Lino Červar. Umjeto njega govorio je pomoćnik mu, Hrvoje Horvat, a od igrača je tu bio Marino Marić.

U depresivnoj atmosferi Hrvoje Horvat je rezonirao:

“Zaista vjerujem da će Katar pobijediti Argentinu. Što se tiče Danske, oni su se već kvalificirali, možda će odmoriti nekoliko igrača, ali sve je na nama. Njihova C ekipa je i dalje veliki naš protivnik. Najbitnije je dobro krenuti, tada bi bila bolja atmosfera na terenu. Pokazali smo ako krenemo dobro da će biti dobro. Danci imaju 16 vrhunskih igrača. Za nas će ovo biti rat, a za njih lagana utakmica”.

Potom je dodao:

Igrači vjeruju u prolazak. Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji.  Sigurno nakon onog mučenja na terenu nije lagano ući u novi dan. Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali prerano je da podvlačimo crtu. No puno puta smo se znali izvući. Htio bih naglasiti kroz cijeli turnir je postojala želja i htjenje, to se vidi po obrani. U napadu jednostavno nije bilo dovoljno kvalitete, cijela momčad  je svjesna da smo podbacili, ali što je tu je, moramo skupiti glave. Trebamo ostati pozitivni i uzdignute glave ući u utakmicu s Danskom. Čeka nas jedna od najboljih momčadi prvenstva, prije svega se treba napadački poboljšati, moramo spriječiti tranziciju, imati fanatično vraćanje u obrani, kao da se borimo za život i igrati na rubu incidenta. Napraviti ratnu atmosferu. Još nešto, razgovarao sam s Linom, prvenstvo još nije gotovo, nema vremena za kukanje i očajavanje. Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme”.

Marino Marić je pričao:

“Bio sam uvjeren  da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Problem cijele utakmice je bio naš napad. Ako zabiješ Argentini deset  golova, to je premalo. Nismo isti igrači kada krene takav stres i panika. Dogodi se blokada koju ne znam objasniti, jednostavno smo zakazali u napadu, nedostajalo nam je akcija i šuteva izvana. Probali smo razbit zonu, ali nije išlo. Možda i ja sada pričam neke gluposti, ali to je moje viđenje.   Svi smo profesionalci i volimo ovo što radimo, prije svega nas drži ljubav prema reprezentaciji i da donesemo veselje nama i svima koji prate. Izbornik je tako reagirao, svi smo mi ljudi i možemo tražiti opravdanja. Ja mislim da smo svi kao kolektiv podbacili. Nema smisla da se bavim takvim pričama kao igrač. Što će se događati dalje to je na izborniku. Svjesni smo da imamo još jednu šansu”…




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.