Photo: Profimedia

ČERVAR BRANI KAPETANA: ‘On nije bilo tko, moramo paziti što govorimo’

Autor: I.K.

Hrvatski rukometaši neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Takav rasplet teško je pao cijeloj hrvatskoj rukometnoj obitelji, a nakon nesretnog raspleta kvalifikacijskog turnira u Montpellieru, na nastup reprezentacije u Francuskoj osvrnuo se Lino Červar, donedavni izbornik, koji je napustio klupu po završetku Svjetskog prvenstva u Egiptu odigranog u siječnju.

Hrvatska ondje nije ostvarila cilj, a razočaranje se dogodilo i u Montpellieru. Razgovarajući za 24sata, Červar je opisao zbog čega smatra da je rasplet bio takav.

Donedavni izbornik kazao je da su ga zasmetale usporedbe između SP-a u Egiptu i turnira u Montpellieru. Kako je istaknuo, u Egiptu je došlo do neuspjeha, ali bez najjačeg izbora igrača koji mu je na tom SP-u bio na raspolaganju.

Červar je dodao da se ranije u njegovom mandatu nisu isticale stvari koje su bile dobre, a gledajući unaprijed, kazao je da bi se Hrvatska trebala ‘resetirati’.

Problemi u vanjskoj liniji

Nakon Montpelliera, jedna od glavnih tema bile su poteškoće s vanjskim igračima, uz nedostatak vanjskog šuta koji bi puno značio u napadu.

Razgovarajući za 24sata, Červar se dotaknuo mlađih i starijih, a na one s više iskustva i s puno uspjeha u reprezentativnom dresu nije dao.




Bivši izbornik pritom se osvrnuo na riječi Petra Metličića, Drage Vukovića i Gorana Šprema, bivših reprezentativaca koji su komentirali nastupe reprezentacije u studiju RTL-a.

‘Mislim da su rekli da su Karačić i Duvnjak bezopasni, a takve riječi su neoprezne i netaktične, pogotovo ako to kažu oni koji predstavljaju rukomet i dobivaju sportsku naknadu’, rekao je Červar za 24sata.

‘Dule je MVP prošlog EP-a’




‘Moramo paziti što govorimo. Dule nije bilo tko, on je MVP prošlog EP-a’, dodao je Červar, spominjući da ne postoje bezgrešni, ali da uvijek treba iskazati poštovanje prema drugome.

Zaključujući priču o hrvatskom kapetanu, bivši izbornik kazao je da je Duvnjak na SP-u bio nespreman s obzirom na to da je prije toga imao koronavirus, no želio je dati maksimum kao kapetan reprezentacije.

Červar je dodao da bi volio da Hrvatska bude uspješna i u gospodarstvu kao što je tijekom puno godina uspješna u rukometu.

 

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.