(VIDEO) ŠOKANTNA I EMOTIVNA UFC VEČER: Cormier ugušio i umirovio uplakanog Johnsona, čudna borba Mousasija i Weidmana

Autor: Bruno Herljević

U drugoj rundi spektakularnog UFC 210 turnira u New Yorku, Cormier je svladao jednog od najboljih nokautera te promocije, a možda i svijeta, gušenjem, nakon čega je ovaj objavio kraj karijere.

Daniel Cormier obranio je naslov prvaka poluteške kategorije UFC-a. U drugoj rundi spektakularnog UFC 210 turnira u New Yorku, Cormier je svladao jednog od najboljih nokautera te promocije, a možda i svijeta, gušenjem, nakon čega je ovaj objavio kraj karijere.

Johnson je nakon poraza pred milijunskim auditorijem najavio kako je ovo kraj njegove borilačke karijere.

 

Johnson je imao sjajnu priliku u prvoj rundi kada je dobro uzdrmao Cormiera, ali nije Daniel uzalud prvak. Oporavio se i u drugoj rundi srušio Johnsona na parter, došao mu je na leđa, malo ga izbombao udarcima dok mu nije popustila obrana i onda ga znalački uhvatio za vrat i prisilio ga na predaju borbe. Cormier je po drugi puta obranio naslov poluteške kategorije, a to bi mu mogao biti i posljednji put jer bi uskoro mogao preći u tešku kategoriju.





Daniel Cormier Vs Anthony Johnson 2 (Rematch… by denysenathan

U drugoj najzanimljivijoj borbi večeri Gegard Mousasi svladao je Chrisa Weidmana tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali situacija je bila poprilično neobična. Weidman je u početku dominirao, ali Mousasi se nakon nekog vremena oporavio i probudio. U drugoj rundi je Mousasi preuzeo inicijativu i tu je nastala sporna situacija. Mousasi iz klinča gađa koljenima u glavu Weidmana, a sudac Dan Miragliota prekida borbu zbog sumnje u nedozvoljene udarce koljenima. Weidman je bio u teškom nokdaunu, što su potvrdili liječnici jer je bio nesuvisao, a ponovljena snimka pokazala je kako su oba koljena bila ispravna, a Mousasi je dobro procijenio kod trećeg i nije ga ispucao, da je, bilo bi nelegalno. Weidman se nije uspio oporaviti i sudac je morao proglasiti kraj.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.