FOTO: Twitter

(VIDEO) ŠOK I NEVJERICA! Miočić nokautiran u prvoj rundi

Autor: Željka Orešković

Cormier se taktički bolje pripremio

Stipe Miočić izgubio je pojas prvaka teškaške kategorije. Nokautirao ga je u prvoj rundi Daniel Cormier, njegov veliki prijatelj, koji te tako postao prvi čovjek u povijesti koji istovremeno drži pojaseve dvije najteže kategorije.

Borac hrvatskih korijena čak tri je puta obranio pojas kraljevske kategorije i tako postavio rekord, ali četvrti put nije mu bio suđeno. Krenuo je sjajno u borbu, u klinču je radio odlično kao i uvijek, čak je radio i koljenima, što inače ne radi i plasirao je nekoliko odličnih direkta.

Pogodio je protivnika i laktom i izgledalo je kao da će zasigurno i četvrti put pojas biti njegov. Ipak, problem je bio što DC-jeve udarce nije izbjegavao već ih je primao, potpuno nonšalantno kao što to čini i inače. Primi dobar udarac pa vrati još jači, ali problem je što se borio sa “starom iskusnjarom” Cormierom.

Taktički je DC bio bolje pripremljen, a ionako se radi o iznimno inteligentnom borcu i Stipe je jednostavno za njega trebao malo prilagoditi strategiju.




Sada je vrijeme da se Miočić odmori i da sa suprugom dočeka rođenje svoje kćerkice, koje bi moglo svakog časa. Uzet će pauzu, koju je najavio i prije borbe te naglasio da će do nje doći bez obzira na ishod u Las Vegasu.

Cormier pak napokon može uživati u poštovanju, koje je zaradio odavno, ali sada svima dokazao da je jedan od najvećih ikad. Miočić je također u toj kategoriji i ako mu je netko baš morao “oteti” pojas, neka je to bio Cormier, vladar poluteške i teške kategorije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.