Foto: Dragan Matic / CROPIX

(VIDEO) HRGOVIĆ DOZNAO NOVOG PROTIVNIKA! Pogledajte je li opasan i kakve šanse ima Filip

Autor: Bruno Herljević

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, saznao je ime novog protivnika u borbi koja će se 24. kolovoza održati u Meksiku. Borit će se na neprijateljskom terenu, u rodnoj grudi domaćeg boksača Maria Heredia, koji mu stoji na putu do devete profesnionalne pobjede u karijeri.

Hrgović se čini nezaustavljivim, nanizao je osam pobjeda u osam mečeva, od kojih je šest završio nokautom. Njegov protivnik je nešto duže u igri, ima 23 borba u kojima je upisao 16 pobjeda, šest poraza i jedan neodlučeni.

Hrvat se niti ovoga puta ne bori protiv visokopoziciniranog protivnika. Heredia je 48. boksač svijeta i ne pripada boksačkoj eliti, na što Filip cilja. Međutim, ne treba podcijeniti Herediu, koji je u posljednjoj borbi svladao Samuela Petera i neće biti lak protivnik kao Corbin kojeg je riješio u kratkom roku.

“Jedva čekam borbu protiv Heredije, očekujem dobru borbu za koju ću se naporno pripremati kao i za svaku drugu. Meksiko mi nije novo mjesto, tu sam se borio već dva puta u WSB-u i upisao sam dvije pobjede. Bio sam jako zadovoljan svojim startom u SAD-u, nije moglo bolje. Corbin je težak borac i nitko nije očekivao nokaut u prvoj rundi. Pokazao sam Amerikancima što mogu očekivati od mene u budućnosti. U prošloj borbi u ringu sam proveo 60 sekundi, vidjet ćemo koliko će sada potrajati”, kazao je Hrgović.

Hrgović je kratko vrijeme bio kod kuće u Zagrebu, a sada kreće za Miami gdje će nastaviti trenirati sa slavnim trenerom Pedrom Diazom.

“Tri tjedna sam bio u Zagrebu i napunio baterije. Već sam započeo s treninzima s kojima nastavljam u Miamiju gdje me čeka Pedro Diaz”, kaže Filip.




U borbi večeri, nakon Hrgovića i Heredije, boksat će Juan Francisco Estrada i Dewayne Beamon.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.