FOTO: Twitter

(VIDEO) HOROR U KAVEZU! MMA borac zamalo umro zbog užasne reakcije suca

Autor: Željka Orešković

'Da moj suparnik nije prekinuo borbu, bio bih mrtav'

Strašna scena iz MMA oktogona u Brazila šokirala je svijet. Borili su se Rafael Barbosa i Melquizaela Costa za pojas prvaka u lakoj kategoriji za Demolidor Fight. Costa je u toj borbi zamalo umro i to zbog katastrofalne procjene suca Emersona Pereire Saeza.

Naime, Barbosa je krenuo gušiti Costu u trećoj runsi, a on je izgubio svijest. Barbosa je jasno sugerirao sucu da mu je protivnik “gotov”, ali sudac ga je ignorirao i pustio da se gušenje nastavi sljedećih 90 sekundi.

Svo to vrijeme stajao je iznad boraca i gledao kako Costa nepomično leži, ruke su mu beživotno leđala na tlu, a jedno se nogama trzao. Naposljetku je Barbosa prekinuo meč pustivši ga iz zahvata. Costa je završio u bolnici, a kada je došao k sebi pobjesnio je na suca.

“Kada sam otvorio oči prvo čega se sjećam jsu doktori i moji treneri kako stoje iznad mene. Bilo je strašno i nisam mogao disati. Iako su oba kuta vikala da sam u nesvijesti, sudac je rekao da će prekid uslijediti nakon tapkanja. Ovaj sudac nije provjjerio jesam li u nesvijesti, a to suci moraju napraviti. Da moj suparnik nije prekinuo borbu, bio bih mrtav”, rekao je Costa.




Dotični sudac nakon meča je najavio odlazak u mirovinu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.