Screenshot/ instagram

VELIKA NAJAVA HRVATSKOG MAJSTORA: Sprema se spektakl u Hrvatskoj, otkrio je i svoj plan

Autor: Dnevno.hr/I.K.

S velikim planovima koje ima u organizaciji ONE Championship, hrvatski MMA majstor Roberto Soldić gleda prema dolazećim izazovima, a jedan od njih mogao bi biti poseban.

Kako je Soldić otkrio odgovarajući na pitanja svojih ‘fanova’ u pričama na vlastitom profilu na Instagramu, u planu je borba kod kuće, na spektaklu u Hrvatskoj. O tome je već bilo govora dok je 27-godišnji borac poznat po nadimku ‘Robocop’ ovog ljeta objavio da svoj put nastavlja u ONE Championshipu, a sada je jop malo približio svoje želje.

Po Soldićevim riječima, ne bi se trebalo čekati tako dugo na nastup u Hrvatskoj jer je plan da se to dogodi već sljedeće godine.

Sprema se za taj nastup

‘Planira se dogodine pa moram obaviti svoju domaću zadaću u kavezu!’, napisao je 27-godišnji borac odgovarajući na pitanje kada će u svojoj organizaciji nastupiti u Hrvatskoj.

Screenshot: Instagram/Roberto Soldić (soldicmma)

‘Gazda’ ga silno hvalio

Soldić je kao novi veliki adut ONE Championshipa predstavljen u kolovozu, a tada su odjeknule riječi Chattrija Sityodtonga, prvog čovjeka te singapurske organizacije. Sityodtong je najavio velike planove za hrvatskog ‘Robocopa’ ne samo u MMA nastupima, već u borbama po različitim pravilima, čime bi mogao pokazati svoju svestranost.

‘Time bi donio veliku slavu Hrvatskoj, može postati i najveći u povijesti’, rekao je prvi čovjek ONE Championshipa ranije ove godine, pozdravljajući Soldićev ulazak ‘pod krilo’ te organizacije.

S novim korakom u karijeri, 27-godišnji hrvatski borac dobio je i novi veliki motiv za pobjeđivanje. Čelnik ONE Championshipa je na predstavljanju hrvatskog ‘Robocopa’ spomenuo i moguću priredbu u Zagrebu, a sada, po Soldićevim riječima, otvaraju se vrata da se to dogodi u dolazećoj godini.




Hrvat će u nastupima u novoj organizaciji tražiti nastavak svoje pobjedničke serije. Trenutno ima 20 dobivenih mečeva u profesionalnim vodama, tu su i tri poraza, a posljednji od ta tri dogodio se još u travnju 2018. u KSW-u, na priredbi KSW 43 u poljskom Wroclawu, kada je prekidom borbe u drugoj rundi slavio Južnoafrikanac Dricus Du Plessis.

Soldić je Južnoafrikancu uzvratio već u listopadu iste godine, potom su slijedilo i još šest pobjeda u KSW-u, a sada dolazi vrijeme za nove izazove koje će donijeti nastupi u ONE Championshipu.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.