Foto: Instagram/Fedor Emelianenko

U SRBIJI PRONALAZI DUŠEVNI MIR, A U RINGU RAZBIJA! Jedan od najvećih u povijesti trijumfalno slavio!

Autor: F.F

Po mnogima najbolji MMA borac svih vremena, 45-godišnji Fedor Emelianenko slavio je protiv Amerikanca Timothyja Johnsona na Bellatorovoj priredbi koja je održana u Moskvi.

Bellator 269 je poseban jer je po prvi puta održan u Rusiji, domu velikog Fedora. A upravo je tako ‘Posljednji Imperator’ i proslavio povratak u oktogon i tu u njegovoj Rusiji.

Završio je borbu nakon svega jedne minute i 46 sekundi, iako je Amerikanac dobro krenuo u meč.

Dva strašna udarca

Kombinacijom od dva strašna udarca ekspresno je prikucao protivnika u pod te izborio plasman u finale. Emelianenka se sjećamo iz velikih dvoboja s Mirkom Filipovićem u Prideu, u kojem je Rus bio apsolutni prvak. Bila je to jubilarna 40. pobjeda za Fedora.


Ovaj 45-godišnjak je prije dvije godine odlučio otići u mirovinu, ali se nakon pauze odlučio vratiti u oktogon. Učinio je to velikom pobjedom i to prvi put pred domaćom publikom od 2016. godine. Sačuvao je maksimalan učinak u karijeri kada su u pitanju borbe u Rusiji. Prema ugovoru mu je ostao još jedan meč za Bellator te bi nakon toga trebao definitivno ‘okačiti rukavice o klin’.

Ruski borac inače rado posjećuje Srbiju, gdje je obilazio razne znamenitosti. Jednom prilikom je izjavio:

“Srbija je zemlja u koju ću se uvijek rado vratiti. Naši narodu su bliski, bratski. U Srbiji uspijevam pronaći duhovni i duševni mir”, rekao je u razgovoru za Telegraf.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.