Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

TUGA ZBOG VELIKANA: Hrvatsku je vodio u svjetski vrh, napustio nas je prerano (47)

Autor: I.K.

Ivica Vuković, veliki hrvatski natjecatelj u parakarateu sa značajnim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj sceni, preminuo je u 47. godini nakon duge i teške bolesti.

Vukovićev prerani odlazak ostavio je hrvatsku sportsku scenu bez čovjeka s kojim se dogodio proboj na međunarodnu parakarate pozornicu. Tijekom karijere, sudjelovao je na niz domaćih i stranih velikih natjecanja, dolazeći do pobjeda i medalja.

U domaćim natjecanjima bio je višestruki prvak Hrvatske. Na međunarodnoj sceni ističe se osvojena bronca 2014. godine na Svjetskom prvenstvu održanom u njemačkom Bremenu.

Prvi proboj u međunarodne ‘vode’

Osvajanjem bronce u Njemačkoj, Vuković je okrunio svoj sportski put na kojem je na međunarodnoj sceni bio u akciji na četiri svjetska i dva europska prvenstva.

Prvo sudjelovanje na velikom svjetskom natjecanju dogodilo se 2012. godine. Tada je nastupio na SP-u u karateu u Parizu, na kojem je parakarate bio pokazni sport.

Stradao u prometnoj nesreći

Rodom iz Osijeka, Vuković se parakarateu okrenuo zbog svoje životne sudbine koja ga je kao 10-godišnjaka ostavila u kolicima. Kao dječak je pretrpio teške ozljede u prometnoj nesreći, no pronašao je način kako postati uspješan u sportu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.